in

Marina Abramović ispričala kakav je haos nastao kada je krenula da se druži s pop zvezdom

Marina Abramović ispričala kakav je haos nastao kada je krenula da se druži s pop zvezdom

Srpska konceptualna umetnica Marina Abramović, koja godinama živi i radi u SAD, dala je novi intervju za magazin “Prestige” u kojem je, između ostalog, pričala o svom prijateljstvu sa pevačicom Lejdi Gagom, te je navela da ju je ona spasila od narkomanije.

Marina je podelila dogodovštinu vezanu za njen performans „Umetnica je prisutna“, koji je gledala i sama pop zvezda. U to vreme, njih dve su zajedno i sarađivale na zajedničkim projektima, zbog čega je mlađa generacija koja je pratila Gagu postala zainteresovana za rad Marine Abramović.

„Postoji i veoma smešna priča sa Lejdi Gagom i sa mnom. Radila je radionicu sa mnom – pet dana, ja sam odnela sve kompjutere, sve – i onda je tokom ‘Umetnica je prisutna’ performansa htela da dođe da vidi predstavu, ali kada je stigla, na Tviteru je pisalo da je Lejdi Gaga u muzeju u Njujorku pa je svako dete u komšiluku otrčalo da je vidi“, započela je Marina Abramović za „Prestige„.

„I ta deca nemaju pojma ko sam ja. Onda je Lejdi Gaga otišla, ali su oni ostali da vide šou i sve su pogledali. Ona je imala 45 miliona pratilaca samo na Tviteru i ova deca su postala moja publika. Usvojila sam ih. Ne znam kako se ovo dogodilo. Čuli su da Lejdi Gaga radi radionice sa mnom pa su počeli da me guglaju, pitajući se ‘ko je ova žena?’ A Lejdi Gaga je zbog mene u jednom trenutku prestala da se drogira, jer sam joj sve to oduzela“, rekla je Marina Abramović.

„U stvari, njeni majka i otac su došli i rekli su mi da mogu da jedem u njihovom italijanskom restoranu kad god poželim jer je njihovo dete sada oslobođeno droge kao rezultat rada sa mnom“, zaključila je konceptualna umetnica.

BONUS VIDEO: Nova.rs na koncertu Lejdi Gage u Parizu