in

Mahidevran iz serije “Sulejman Veličanstveni” vodi buran život

Mahidevran iz serije “Sulejman Veličanstveni” vodi buran život

Dva puta se udala za istog čoveka.

Glumicu Nur Fetahoglu publika je zavolela kao Mahidevran u seriji „Sulejman Veličanstveni“.

Njena životna priča je sve samo ne obična. Naime, Nur je rođena 1980. godine u Nemačkoj, ali je njeno poreklo sa juga. Naime, otac je rodom iz Turske, a majka sa Kosova i Metohije. Nur je rođena kao najstarija od petoro dece i nije planirala da bude glumica, te je završila studije modnog dizajna. Nakon toga je na turskom televizijskom kanalu „Sky Turk“ vodila program o finansijskim i ekonomskim temama.

Prvu ulogu je dobila 2007. godine, a jednom prilikom je otkrila kako je reagovala kada su joj ponudili ulogu prve supruge sultana Sulejmana, Mahidevran.

„Jedne večeri vratila sam se iscrpljena kući sa snimanja ‘Strasti Orijenta’ kad mi je zazvonio telefon. Premda mi uopšte nije bilo do razgovora, javila sam se i dobila ponudu da glumim Mahidevran. Zbog toga sam bila vrlo uzbuđena i celu noć sam provela za računarom, pretražujući internet, želeći da saznam što više o prvoj sultanovoj supruzi, o kojoj dotad nisam znala baš ništa. Sutradan su se šminkeri na setu morali pomučiti da mi sakriju podočnjake“, rekla je tada Nur i pristala na ulogu koja joj je promijenila život.

Kao što sultanija Mahidevran nije imala sreće u ljubavi, nije je imala ni Nur. Ona se 2008. godine udala za brokera Murata Ajsana, od kojeg se rastala nakon samo tri godine braka.

„S Muratom sam ostala u korektnim odnosima, od njega sam tražila samo da zadržim njegovo prezime. Proslavila sam se kao Nur Ajsan i mislila da ću promenom imena izgubiti deo svog identiteta. Koleginice su me uverile da to neće uticati na moju karijeru. I imale su pravo“, rekla je tada glumica.

Kako su spekulisali turski mediji, povod za razvod je bila njena veza sa kolegom Necatijem Sasmazom. Nakon što je raskinula sa njim 2013. godine se udala za biznismena Leventa Veziroglua. Oni su se razveli 2015. godine dok je Nur bila trudna, piše „24sedam“.

Lepa glumica je potom rodila ćerku Elisu, a oni su se ponovo venčali kako bi njihova jedinica odrastala u porodici.

Osim o njenom ljubavnom životu, mediji su pisali i o njenim problemima sa zakonom. Nur je bez građevinske dozvole renovirala porodičnu kuću i zbog toga joj preti pet godina zatvora.

BONUS VIDEO: TOP 5_ najlepših jugoslovenskih glumica