in

Madona oštro odgovorila na kritike zbog svog izbotoksiranog lica, tvrdi da je ponovo žrtva mizoginije i ejdžizma

Madona oštro odgovorila na kritike zbog svog izbotoksiranog lica, tvrdi da je ponovo žrtva mizoginije i ejdžizma

Iako joj se retko šta može zameriti, a definitivno joj se ne može osporiti karijera koja traje četrdeset godina i nedavno rasprodata svetska turneja, činjenica je da Madona izgleda drastično drugačije nego pre samo nekoliko godina i da negativne kritike uglavnom dolaze zbog njenog lica i preteranih intervencija na istom.

Nova fotografija nastala na dodelama Gremi nagrada, izazvala je lavine negativnih reakcija i zabrinutih komentara javnosti. Madona je sada odgovorila na kritike, tvrdeći da je još jednom u svojoj karijeri žrtva mizoginije i ejdžizma.

„Bila mi je čast da se predstavim Kim Petras i Sema Smita na dodeli Gremija. Htela sam da dodelim poslednju nagradu koja je bila „Album godine“, ali sam mislila da je važnije da predstavim prvu trans ženu koja je nastupila na Gremijima – trenutak stvaranja istorije! I povrh toga je osvojila Gremi! Umesto da se fokusiram na ono što sam rekla u svom govoru koji se odnosio na zahvalnost za neustrašivost umetnika kao što su Sem i Kim – Mnogi ljudi su odlučili da pričaju samo o mojim fotografijama iz krupnog plana. Krupni kadrovi bi izobličili bilo čije lice“, započela je Madona na Instagramu.

„Još jednom sam uhvaćena u blještavilu ejdžizma i mizoginije koja prožima svet u kome živimo. Svet koji odbija da slavi žene starije od 45 godina i oseća potrebu da ih kazni ako nastave da budu jake volje, vredne i avanturističkog duha“, nastavila je pevačica na Instagramu.

„Nikada se nisam izvinila ni za jedan od kreativnih izbora koje sam napravila, niti za način na koji izgledam ili se oblačim i neću ni početi. Od početka karijere sam degradirana od strane medija, ali razumem da je sve ovo test i srećna sam što mogu da postavim put kako bi svim ženama iza mene bilo lakše u godinama koje dolaze. Rečima Bijonse ‘Nećeš mi slomiti dušu’. Radujem se još mnogo godina subverzivnog ponašanja – pomeranja granica – suprotstavljanja patrijarhatu – i pre svega uživanja u svom životu. Poklonite se kučke“, zaključila je Madona na Instagramu.

Madona je pored toga objavila još jednu fotografiju na Tviteru, na kojoj je napisala da se svet oseća „ugroženo“ zbog „njene moći“.

„Svet je ugrožen zbog moje moći i moje izdržljivosti. Moja inteligencija i moja volja da preživim. Ali oni me nikada neće slomiti, ovo je sve test“, napisala je Madona.

Njeni fanovi na Tviteru podržali su pevačicu, tvrdeći da se ona suočava sa mizoginijom i kritikom medija tokom cele svoje karijere. Kao jedan od dokaza, jedan fan kraljice pop muzike objavio je stari novinski članak čiji naslov glasi „Smiri se bakice“, a objavljen je u trenutku kada je Madona tek imala 35 godina.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda