in

Legendarna Svjetlana Knežević, majka glumca Marka Janketića za Nova.rs, nakon pretnji smrću koje dobija njen sin zbog izjave o Srbiji

Legendarna Svjetlana Knežević, majka glumca Marka Janketića za Nova.rs, nakon pretnji smrću koje dobija njen sin zbog izjave o Srbiji

Već dva dana se ne smiruje bura oko jedne izjave popularnog glumca Marka Janketića koju je dao u emisiji “PopTok” sa Perom Jovovićem na portalu Nova.rs.

Janketić, koji je do sada ostvario brojne filmske, televizijske i pozorišne uloge (izdvaja se uloga Mirka u seriji „Ubice mog oca“ i ustaškog oficira Maksa Luburića u „Dari iz Jasenovca“), ovih dana je podigao gotovo ceo Tviter. Jedni ga brutalno vređaju, a drugi brane.

Razlog? Jedna izjava u kojoj tvrdi da se u Srbiji nikada ništa neće promeniti na bolje i da će svojim ćerkama savetovati da odu iz ove zemlje.

„Voleo bih da moje ćerke žive u društvu koje nije obespravljeno, gde institucije imaju svoju ulogu, živimo u društvu koje ne funkcioniše. Nije pre 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, eto tako bih to rekao“, rekao je on u emisiji „PopTok“ koja se emituje na portalu Nova.rs.

Na pitanje šta bi trebalo da se promeni da bi bilo bolje, Janketić nije imao optimističan odgovor.

Foto: Nova.rs/Video

„Odavde bi trebalo otići, pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde, ovde nikada bolje neće biti. Malo sam ljut pa ovako pričam. Neko je objavio da su glumci uhljebljeni pa se ne bude protiv Buhe, digla mi se kosa na glavi od Fejsbuk aktivista. Izađite braćo na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, skupite se, junaci, idite tamo pa se rokajte, nemojte nas da maltretirate, meni ordinirate po mozgu. Sve junaci, ogromni junaci, krste se, mole Boga, to je teror. Mi smo ovde pod terorom. Ovo je pakao“, istakao je sin glumca Miše Janketića i glumice Svjetlane Knežević.

Nakon emitovanja njegovog gostovanja jedan deo Tviter zajednice kojoj se nije dopalo šta je Janketić imao da kaže odlučio je da glumcu uputi niz brutalnih uvreda, ali i pretnji.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Portal Nova.rs kontaktirao je njegovu majku, legendarnu glumicu Svjetalnu Knežević i suprugu preminulog glumca Miše Janketića koja je izjavila da je ponosna na svog sina.

“Nažalost nije prvi put da neko iz moje porodice bude zbog svog stava ili mišljenja napadan zbog toga, nije mi prijatno ali vodim se onom Psi laju , a karavani prolaze.Misa i ja smo se trudili da odgojimo slobodnomislece ljude i izgleda da smo u tome uspeli.Nikada u našoj porodici nije bilo klimoglava i ostajemo zauvek svoj ii pravdoljubivi…….Marko svoj posao radi pošteno svom svojom snagom i talentom i sigurna sam da bi se njegov otac danas ponosio njime….”, rekla je glumica za Nova.rs.

Celu epizodu emisije „Poptok“ sa Markom Janketićem i Perom Jovovićem pogledajte na početku teksta.

BONUS VIDEO: Marko Janketic o ćerkama i njihovoj buducnosti u Srbiji