in

Lana del Rej vratila se jača nego ikada

Lana del Rej vratila se jača nego ikada

Nekima miljenica, drugima trn u oku.

Američka pevačica Lana del Rej objavila je drugi singl sa predstojećeg albuma „Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd“. Pesma „A&W“ već je osvojila njene verne obožavaoce koji ističu da ih „nikad ne razočara“.

Lana del Rej 2012.

Lana je tokom karijere koju je počela 2011. godine kreirala imidž kontroverzne pevačice, iako su brojni „skandali“ koji su je pratili uglavnom bili izazvani od strane medija.

Pesma „Video Games“ koju je samostalno objavila na Jutjubu lansirala ju je među najtraženije pevačice tog trenutka, a nakon toga nastavila je da niže hitove.

Lana del Rej 2012.
Foto: ED/RM/Nicole Nodland / Camerapress / Profimedia

Osim izrazito melanholičnog zvuka po kojem je postala prepoznatljiva, Lana se u moru izvođača istakla i zbog estetike 50-ih i 60-ih godina prošlog veka. Romantika i glamur tog doba postali su neodvojivi deo njenog stila, kojem je i danas verna.

Prvi „skandal“ u njenoj karijeri dogodio se kada je uživo otpevala dve numere tokom programa Saturday Night Live 2012. godine. Kako je kasnije tvrdila, trema je učinila svoje te joj je glas drhtao tokom gotovo cele izvedbe. Kao da joj javno sramoćenje nije bilo dovoljno, u sve se uključila i glumica Džulijet Luis koja ju je brutalno uvredila.

„Ova ‘pevačica’ na SNL-u zvuči kao dvanaestogodišnja devojčica u svom kupatilu koja se pretvara da peva“, napisala je tada Džulijet.

Ipak, vrlo brzo su zakopale ratne sekire i glumica se javno izvinila zbog preterane reakcije.

Dzulijet Luis
Džulijet Luis Foto:EPA/THOMAS FREY

Del Rej je nastavila da ređa hitove, a onda su usledile nove kritike. S obzirom na to da u svojim tekstovima često opisuje ljubav sa znatno starijim muškarcima, a neretko u kontekstu „potčinjavanja“. Zbog toga je često na meti kritika feministkinja koje ističu da Lana ne ide u korak sa vremenom.

Ne meti osuda bila je i zbog ljubavi prema estetskim korekcijama. Lana nikada nije krila da se podvrgla raznim zahtevima, ali se nikada nije preterano osvrtala na tu vrstu kritike. Poslednjih godina se primetno i ugojila, a to je bio dodatni „povod“ za napad od strane pojedinih medija.

Foto: Bruce/Javiles / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pevačicu su kritikovali i zbog toga što potiče iz imućne porodice. Još na početku njene karijere mediji su nebrojeno puta isticali da joj je otac milioner i da je pristup muzičkoj industriji imala isključivo zbog njegovog uticaja i veza u ovom svetu.

Čini se da sve zamerke nije preterano ozbiljno shvatila jer je ovih dana jača nego ikada. U susret novom albumu Lana se ne oglašava preterano na društvenim mrežama i pušta svoju muziku da govori za nju.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne