in

Kuća Fredija Merkjuria na prodaju

Foto: prentscreen/youtube/Live Aid

Kuća u Londonu u kojoj je čuveni Fredi Merkjuri proveo i svoje poslednje dane života (Garden lodž, u Kensingtonu) stavljena je na prodaju i za nju se traži 38 miliona dolara.

Fredi je u njoj proveo punih 11 godina i sastoji se od dnevnog boravka u japanskom stilu, sobe za crtanje s dvostrukom visinom, bara i biblioteke u jednom, te između ostalog i prostorije samo za muziku.

Kada ju je 1980. ugledao – on ju je odmah kupio, pamti dan-danas Najt Frenk koji se bavi prodajom, prenose strani mediji. Potom, ušao je u saradnju s jednim arhitektom i dizajnerom enterijera, pa ju je u daljem periodu „skockao u svoj raskošni raj”.

U Kuća u Londonu Fredi Merkjuri proveo je svoje poslednje dane života
U Kuća u Londonu Fredi Merkjuri proveo je svoje poslednje dane životafoto: prentscreen/youtube/REMASTERED IN!

Kuću je zvao „seoskom, a u centru grada” i namera mi je bila da odiše toplinom, da je svi pamte, kao i da mu savršeno parira, te njegovoj viziji uopšte.

Iz tog razloga, na primer, zidovi trpezarije su žuti, što je navodno bila njegova omiljena boja. Iz sobe za crtanje u kojoj je nekad stajao i klavir koji je on koristio dok je komponovao „Bohemian rhapsody” gleda se na dvorište puno magnolija.

Mrkjuri je preminuo 1991. godine
Mrkjuri je preminuo 1991. godinefoto: prentscreen/youtube/Freddie Mercury Solo

U glavnu sobu, pak, ulazi se kroz prostoriju koja je nekada bila njegova presvlačionica; tu je čuvao svu svoju odeću, kostime i od poda do plafona je u ogledalima.

Bonus video:


05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/24sedam/Milica Gudžulić/prenela:B.S.)