in

Kolega iz benda ga najstrašnije ispljuvao

Kolega iz benda ga najstrašnije ispljuvao

Rusija je pozvala Rodžera Votersa iz Pink Flojda — koji nikada nije bio na funkciji — da razgovara sa diplomatama u Ujedinjenim nacijama o isporuci oružja Ukrajini, navodi Rojters izveštaj.

„Da vidimo šta će reći. On ima stav i čućete ga sutra“, rekao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja, prenosi Rojters. „Možda će i nama pevati“, navodi „Rolling Stones“ magazin.

Dmitrij Poljanski, zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama, takođe je potvrdio planirano pojavljivanje Votersa, napisavši na Tviteru: „Za sutrašnji brifing Saveta bezbednosti UN o izgledima za mirno rešavanje krize oko Ukrajine u kontekstu povećanja isporuke oružja Zapada u ovu zemlju pozvali smo poznatog britanskog muzičara i rok muzičara Rodžera Votersa.”

Voters je bio na udaru pristalica Ukrajine zbog podrške Rusiji, nakon što je prošlog septembra na svom sajtu podelio pismo napisano ukrajinskoj prvoj dami Oleni Zelenskoj. On je takođe nedavno razgovarao sa nemačkim novinama, koje je Voters podelio na svom sajtu, gde je izneo kontroverzne stavove o Izraelu, Putinu i Rusiji. Takođe je rekao da je „zaista, stvarno tužan“ što su njegove bivše kolege iz benda snimili protestnu pesmu sa ukrajinskim muzičarem Andrijem Hlivnjukom.

Među onima koji osuđuju Votersa je i njegov bivši kolega iz grupe Pink Flojd – Dejvid Gilmor. Gilmor je u ponedeljak ponovo objavio tvit svoje supruge Poli Samson – koja je napisala nekoliko pesama benda – u kojem je osudio Votersovu podršku Rusiji.

„Nažalost, @rogervaters, vi ste antisemit do svog pokvarenog jezgra“, napisao je Samson na Tviteru. „Takođe i Putinov apologeta i lažljivi, lopovski, licemerni, koji izbegavaju poreze, mizoginista, bolestan od zavisti, megaloman. Dosta je bilo tvojih gluposti.” Gilmor je citirao njen post i napisao: „Svaka reč je dokazivo istinita.“

Prošle godine, Voters je takođe razgovarao sa „Rolling Stone“ magazinom o tome da je na „listi za ubistvo koju podržava ukrajinska vlada“. Tokom intervjua, Voters je sugerisao da je NATO odgovoran za Putinovu odluku da napadne Ukrajinu, ali je naveo da je njegovo zalaganje za Palestinu delimično ukorenjeno u njegovom uverenju da su neki Jevreji u SAD i Velikoj Britaniji odgovorni za akcije Izraela, „posebno zato što su platili za sve.”

„Mogu da živim sam sa sobom i da spavam uveče znajući da je priča koju prodaju zapadni mediji propaganda i da nije istina. Znam istinu“, rekao je. „I siguran sam da sam u pravu u vezi toga.“

U međuvremenu, neimenovani diplomata Saveta bezbednosti UN kritikovao je odluku Rusije da pozove Votersa da govori, rekavši za novine: „Ruska diplomatija je nekada bila ozbiljna. Šta dalje? Mister Bin?“

BONUS VIDEO: Putin citirao Isusa i napao LGBT+ osobe: Takvo poricanje čoveka i gaženje vere i tradiocionlanih vrednosti dobijaju crte otvorenog satanizma