JURILI SU ZA SLAVOM SEDME UMETNOSTI A ONDA U ZEMLJU PROPALI:Dečaci iz HIT filma ODRASLI su ljudi različitih sudbina

Prošlo je dvadeset osam godina od kada je Božidar Nikolić snimio film “Tri karte za Holivud”, priču o trojici dečaka koji opčinjeni magijom “sedme umetnosti” odlučuju da iz svoje varošice, fokusirane na lične razmirice, pobegnu u “beli svet”.

Glavne uloge igrali su Branislav Lečić, Bogdan Diklić, Ljubiša Samardžić, Dragan Nikolić, Neda Arnerić, Bata Živojinović, Vesna Čipčić i mnogi drugi priznati glumci. Ipak, posebne simpatije publike osvojili su dečaci kojima su uloge Čarija, Pitera i Koste bile vatreno krštenje pred kamerama. Mada su im predviđali blistave filmske karijere nijedan od njih nije krenuo glumačkim putem.

Zen David Bojić, koji je tumačio Čarlija, siroče, od svoje šeste godine pohađao je časove glume kod Bate Miladinovića i Živka Prokića. Kada je imao devet godina, u školu je došla ekipa iz Centar filma, u potrazi za dečakom koji bi igrao taj lik. Prošao je audiciju i dobio ulogu. Nakon uspešnog debija, počele su da pristižu glumačke ponude sa raznih strana. Nekoliko meseci uživao je u popularnosti, a onda je svemu došao kraj. Sa porodicom se 1993. godine preselio u Prag, gde i danas živi. U tom gradu nedavno ga je pronašla ekipa portala nova.rs, sa kojom je podelio malo poznate podatke iz svoje biografije.

Mesec dana provedenih na snimanju, priznao je, nikada neće zaboraviti.

– Svi glumci su, nas decu, pazili i mazili. Ja lično najviše sam se sprijateljio sa Ljubišom Samardžićem, koji je nama trojici bio kao otac. Bili su tu i Leka i Bogdan Diklić, veoma zabavni i veseli ljudi, koji su uvek znali da se zaustave i pitaju – šta ima, kako smo, da li nešto treba.

Za ulogu Čarlija, kaže, nije dobio bog zna kakve pare.

– Mislim da je honorar bio oko 300 maraka, a i to su mi roditelji uzeli i stavili u banku, na “štednju”. Da me ne bi kvarile pare, naravno. (smeh)

foto: Printscreen

Zen David Bojić je završio geopolitiku na Karlovom univerzitetu. Oprobao se u raznim profesijama; kao konobar, menadžer restorana, stjuard u aviokompaniji, turistički vodič, televizijski producent… Danas vodi restoran u centru Praga, ali i izdaje apartmane koje je izgradio u Dalmaciji.

– Nisam se još oženio jer izbegavam probleme u životu – našalio se na kraju intervjua i uputio veliki pozdrav drugarima iz filma, sa kojima je odavno izgubio kontakt.

Zen David Bojić
foto: Printscreen/facebook

Piter, dečak koji sa roditeljima dolazi iz Amerike, je Miloš Kodemo, Beograđanin, rođen u junu 1978. godine. Posle filma “Tri karte za Holivud”, pojavio se u još nekoliko ostvarenja, među kojima su i serije “Kralj dinastije Obrenović” i “Gore-dole”. Glumu je batalio 1997. godine, ali je ostao u sferi filmske umetnosti. Studirao je Fakultet Dramskih umetnosti i nastavio da radi kao direktor fotografije, snimatelj i fotograf. Danas je jedan od najcenjenijih u svojoj branši, a kao vrsnog profesionalca često ga angažujju i strane produkcije.

Miloš Kodemo
foto: Printscreen

Od filma, priznao je u jednom intervjuu, nije mogao da pobegne. Majka, Mila Kodemo, često ga je vodila na snimanja koja je pratila kao novinar.

– Prohodao sam na Pulskom festivalu, bukvalno – otkrio je.

– Odrastanje na filmskim setovima donelo mi je ljubav prema filmu i brojna poznanstva. Tako je i došlo do moje uloge u filmu “Tri karte za Holivud”. Boža Nikolić je pitao Milu da li bih glumio, ona mene, a ja pristao. Koji klinac sa 14 godina bi odbio da igra u nekom filmu, i to tokom letnjeg raspusta? Dva meseca sam proveo u Banji Vrujci sa našim najvećim glumcima. Već tada sam znao da se neću baviti glumom, sve vreme sam provodio oko kamere i Bože.

Impozantna je lista projekata gde je Miloš potpisan kao direktor fotografije: “Dara iz Jasenovca”, “Državni službenik”, “Ubice mog oca”, “Zaspanka za vojnike”, “Igra u tami”… U međuvremenu, uplovio je i u rediteljske vode. Trenutno je angažovan na snimanju serije “Pevačica”, rađene prema ideji i scenariju Predraga Antonijevića i Nataše Drakulić.

Danilo Nikolić
foto: Print Screen Youtube

O Danilu Nikoliću, koji je tumačio Kostu, sina Gavrila i Ruže Milentijević, koje su igrali Branislav Lečić i Vesna Stanojević, najmanje je dostupnih podataka. Glavna uloga koju mu je poverio Božidar Nikolić, Danilu je ujedno bila prva i poslednja. Nakon završenog školovanja pokrenuo je sopstveni biznis. Oženjen je i otac dvoje dece.

Danilo Nikolić
foto: Facebook

Bonus video:

GOBELJIĆ I GRUJIĆKA BILI NA GALA PROSLAVI ANASTASIJINOG ROĐENDANA! Pojavili se u BELOM, a evo kako su joj ČESTITALI!

00:07

GOBELJIĆ I GRUJIĆKA BILI NA GALA PROSLAVI ANASTASIJINOG ROĐENDANA! Pojavili se u BELOM, a evo kako su joj ČESTITALI!

(Espreso/Hello)