in

Jelena Jovičić progovorila o saznanju da boluje od autoimunog oboljenja, tada joj se promenio život

Jelena Jovičić (47) je filmska, televizijska i pozorišna glumica. Završila je Fakultet dramskih umetnosti i u potpunosti se posvetila ovom umetničkom pozivu. Kako tvrdi, strogo je vaspitavana te se oduvek trudila da bude odličan đak, dobar čovek i da se kloni nevolja. Međutim, to povlačenje u sebe joj se vremenom odrazilo na zdravlje. 

Glumica je dobila autoimuno oboljenje za koje ne postoji zvanični lek već se ishranom i tempom života samo može držati pod kontrolom. O ovom problemu nedavno je govorila i otkrila kako joj je to promenilo život.

Sve je počelo pre nekih možda desetak godina kada sam ja sebi uvela pravilo da svake godine idem na sistematski pregled. Tada sam bila na ultrazvuku štitne žlezde i rečeno mi je: “Vi znate da imate autoimunu bolest štitne žlezde?”. Rekla sam na ne znam. Imala sam dijagnozu hašimoto. Tada sam počela da istražujem zbog čega mi se to pojavilo, šta je uzrok. Doktorka mi je rekla da nema leka, ne zna se tačan uzrok zbog čega se javlja ali je mnogo povezan sa stresom. Tada sam iznova krenula da se bavim sobom, počela sam sa psihoterapijama 2019. godine – rekla je glumica u emisiji ” RTS ordinacija”. 

youtube/RTS ordinacija

Glumica Jelena Jovičić

Glumica je govorila kako je važno u životu postaviti granice i kako treba i sebe nekad staviti u centar, voleti sebe, a ne da se povlačimo pred problemima. Ma koliko mislili da na taj način izbegavamo konflikte i stres, zapravo je suprotno.

Počela sam da spoznajem sebe i prihvatam sebe takvu kakva jesam. Počela sam da volim sebe, samim tim da se osećam dobro u svojoj koži. Neke stvari, kada je reč o postavljanju granica, počele su još u detinjstvu. Ja sam jedinica i bila sam mažena i pažena od strane roditelja, ali oni su bili dosta strogi. Bila sam i sportiskinja, tu je bila vema važna disciplina, super đak. Mama mi je uvek govorila da budem fina i mila, nema potrebe da budem agresivna, ako imam neki problem da treba sama sa sobom da ga rešim kao i da se klonim svađe. Ceo život sam živela dosta povučeno, tek kasnije s godinama sam otkrila da je bilo u meni. Uvek sam izbegavala problematične situacije, uvek sam se povlačila i to su neke sitne stvari koje se skupljaju. Nekada ipak moras da uradis nešto i za sebe – objasnila je Jelena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: