in

Iz njegovog života poznato je samo ovo

Iz njegovog života poznato je samo ovo

Mladi reper, treper, producent i tekstopisac poznat u našoj zemlji i regionu pod umetničkim imenom Klinac, niže uspeh za uspehom, ali već godinama uspeva da samo njegova muzika i umetnost budu poznate javnosti, ali ne i bilo šta više o njemu.

Na Badnji dan je objavio svoj treći studijski album, koji nosi naziv „Borba“ i postigao je veliki uspeh za kratko vreme.

Jedna od najpoznatijih striming platformi na svetu „Spotify“ objavila je top 10 najslušanijih albuma na svetskom nivou u poslednjih nekoliko dana, a Klinac se našao na toj listi.

Naime, njegov album „Borba“, ispod kog se potpisao kao Đorđe, po svom pravom imenu, a ne umetničkom, našao se na 6. mestu ove liste, što je zaista ogroman uspeh za jednog muzičara sa naših prostora.

I njegovi prethodni albumi su privlačili veliku pažnju. Naime, Klinac je 2018. godine objavio svoj prvi EP „Pre noći“, na kom su se nalazile pesme „Predigra“, „Lud“, „Svež“ i „Nepovrat“.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Godinu dana kasnije osnovao je izdravačku kuću Apollo, a iste godine objavljuje i svoj prvi studijski album „U noći“. Album sadrži pesme: „U sumrak“, „Tišina“, „Svetla“, „Molitva“, „Beli Weeknd“, „Korak ispred“, „Kazino“ i „Medalja“.

Istog datuma, godinu dana kasnije objavljuje drugi album „Prioriteti“, a pre nekoliko dana i treći „Borba“.

U svojim pesmama često se bavi temama samospoznaje, borbe sa samim sobom, a često spominje i narkotike, a u nekim tekstovima ih i glorifikuje.

Zanimljivo je to da je svaki album objavio na dan svog rođenja, 6 januara.

Od klinca iz Banjaluke do Klinca

Klinčevo pravo ime je Đorđe Čarkić i odrastao je u Banjaluci, a sa samo šest godina počeo je da se bavi muzikom, tačnije da svira klavir. To nije nimalo neobično, s obzirom na to da je imao od koga i da nasledi talenat.

Đorđev otac, Arsen Čarkić, je pijanista, dirigent, izvođač i profesor muzike, dok je njegova majka advokatica. Tako je Klinac još tokom osnovne škole počeo da se bavi stvaranjem svoje muzike, ali je u javnost prvi put izašao 2017. godine.

U njegovoj karijeri porodica mu je velika podrška, a u jednoj od njegovih retkih mejnstrim numera, koja nosi naziv „Kiša“, na klaviru ga prati upravo njegov otac. I na novom albumu je zaslužan za pesmu „Borba“, koju zajedno potpisuju Đorđe i Arsen Čarkić.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pored pomoći oca, njegova sestra Jelena je navodno pevala prateće vokale u nekim od njegovih numera.

Ljubavni život i medijska ilegala

Kada je u pitanju njegov ljubavni život, takođe se jako malo zna. Pisalo se da je njegova najveća ljubav iz školskih dana bila izvesna Irina, sa kojom je raskinuo i posvetio joj neke od svojih pesama. Ona je zbog velikog pritiska javnosti zaključala svoj Instagram profil i nije želela da govori o njihovoj vezi.

Ono što je većina medija ispratila jeste Klinčeva veza sa sestričinom Nataše Bekvalac, Sarom Šekularac, koja je javnosti poznatija po umetničkom imenu Zoi.

Njih dvoje nikada nisu želeli da javno obelodane svoju vezu, ali je po njihovim objavama i komentarima, koje su upućivali jedno drugom, bilo jasno da između njih ima nečega više od prijateljstva.

Sara Sekularac Zoi Festival patika Sneakerville
Sara Šekularac Zoi na festivalu patika Sneakerville Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pored toga što krije detalje o svojoj privatnosti, Klinac ne želi da se bilo šta o njemu zna.

Baš iz tog razloga, za ovih pet godina od kako je prisutan na domaćoj rep i trep sceni, nije dao niti jedan intervju, već je njegova muzika jedino što od njega dolazi do javnosti, ali i njegove objave na društvenim mrežama.

Poznato je da ne voli kada mu fanovi prave fan stranice na društvenim mrežama i gotovo sve ih je blokirao.

Borba

Baš kao i ime njegovog aktuelnog albuma, u nekoliko navrata su kružile priče da je Klinac u sukobu sa nekim od svojih kolega.

U početku karijere sarađivao je sa muzičarem Albinom, sa kojim je uradio i jednu od svojih najpoznatijih pesama „Tišina“, ali je nakon toga između njih dvojice došlo do sukoba.

Klinac je vrlo aktivan na društvenoj mreži Tviter, te sa svojim fanovima često komentariše aktuelne teme. U objavama se često desilo da drugim izvođačima zamera određene stvari, tako su jednom prilikom mnogi pretpostavljali da je indirektno isprozivao Vojaža, kada je napisao: „Ima li jedan spot bez kladionice u trendingu“.

Baš tada je Vojaževa pesma „Kartel“ bila u trendingu na Jutjubu, a jedan od sponzora bila je kladionica.

Javno je zamerio i Kendiju kada je snimio album „Trep je mrtav“, te je snimio pesmu kako bi mu odogovorio na ovaj album.

 

BONUS VIDEO: INTERVJU: Gazda Paja