in

Ivana Mihić iskreno o majčinstvu

Ivana Mihić iskreno o majčinstvu

„Svakako, izuzetno poštujem ljude koji se odluče na tako odgovoran i human potez“, dodala je ona.

Poslednjih godina je retko viđamo na tv ekranima, a razlog za to jesu njeni sve češći odlasci u Grocku. U naselju nadomak Beograda, poseduje porodičnu kuću, a osim toga u blizini joj je i manastir Rajinovac, koji redovno posećuje.

„Poslednje tri godine moji odlasci u Rajinovac dobili su posebnu dimenziju. Otac je tamo u večnom miru. Odlascima u manastir stekla sam nekoliko prijatelja koji su vezani za ovo mesto. Razgovarala sam sa Serafimom oko manastirskih potreba i njegovim idejama i planovima za unapređivanje manastira, pa sam se postepeno i sama uključivala, jer sam bila u situaciji da mogu da pomognem. Znala sam ko bi mogao i ko bi bio spreman da nam pomogne“, kazala je glumica, pa dodala:

Ivana Mihić Foto: Printscreen Instagram/ivana_mihic_official

„Arhimandrit Serafim, kao starešina manastira, svakodnevno pored svojih duhovnih aktivnosti lično obavlja i sve fizičke poslove, zidarske, majstorske i prema manastiru se ophodi kao pravi domaćin. Tako sam ga zaticala na traktoru ili za kosilicom. Trudim se koliko mogu da pomognem takvom čoveku koji je i izuzetno obrazovan, završio je bogosloviju i govori ruski i engleski.“

Ivana je rođena u poznatoj umetničkoj porodici. Njena majka je proslavljena glumica Vera Čukić, a otac scenarista Gordan Mihić.

Nažalost, on je preminuo pre četiri godine, ostvavši iza sebe dubok trag u domaćoj kinematografiji.

„Moj otac živi kroz mene, svoje dete i preko moje majke, a njegove životne saputnice, kao i kroz one koji su ga voleli. Njegovo ogromno delo čini ga svakodnevno prisutnim preko filmova, serija i drama“, rekla je Ivana Mihić prošle godine za magazin „Gloria“.