in

“Ima boljih pevača od njega, ali on je imao emotivnu vezu sa pesmama”

“Ima boljih pevača od njega, ali on je imao emotivnu vezu sa pesmama”

Otac pokojne pevačice je otkrio nepoznate detalje iz njenog života.

Pokojna džez pevačica Ejmi Vajnhaus prerano je preminula u svojoj 28. godini života.

Njena karijera jeste bila kratka, ali je uspela da snimi niz hitova poput „Rehab“, „Take the box“, „„You Know I’m No Good“ i drugih. Ejmi je prvi od tri albuma snimila 2003. godine i dala mu naziv „Frank“ jer joj je uzor bio Frenk Sinatra.

Njen otac Mič je godinama kasnije otkrio da je jedna od omiljenih pesma njegove ćerke bila „Fly Me To The Moon“.

„Ovo je bila veoma posebna pesma za Ejmi jer smo je ona i ja pevali zajedno kada je bila dete – iako se nikada nismo dogovarali da to uradimo. Kada je imala oko dve godine i tek je počela da priča, ja sam pevao ‘Fly me to the…’, i izostavljao sam reč ‘moon’, a onda bi ona dopunila stih sa ‘MOON’. Baš je volela tu pesmu”, kazao je on u intervjuu za „Digital Spy“, pa dodao:

Frenk Sinatra Frank Sinatra
Frenk Sinatra Foto:The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

„Kad god bi je kažnjavali u školi, ona bi uvek pevala ‘Fly Me to the Moon’. Pre nego što bi otišla do direktorke da sluša prekore, pevala bi pesmu jer bi joj ona popravila raspoloženje. Bila je to veoma posebna pesma za nju.”

U spotu pomenute numere „Take the box“, Ejmi raskida sa dečkom, a u kutiju sa njegovim stvarima vraća i CD sa muzikom Frenka Sintare.

„Kada kažem ‘Frank’s in there and I don’t care’, mislim bukvalno na CD Frenka Sinatre. Kupio mi ga je za Božić, a ja sam stavljao sve njegove stvari u kutiju, uključujući i njegovu majicu, u kojoj sam spavala. Kupio mi je album ‘In The Wee Small Hours’ Frenka Sinatre – što je veoma ironično, jer je to jedan od najpoznatijih albuma o slomljenom srcu svih vremena. ‘Frank’ kao naslov za album je dobar… Ne znam. Možda bih s više vremena smislila bolji naslov”, kazala je jedom prilikom pokojna pevačica.

Ejmi Vajnhaus
Ejmi Vajnhaus Foto:Ben Dome, Pacificccoastnews.com / Pacific coast news / Profimedia

Ono što je interesantno jeste da je Ejmi kod njega cenila emociju koja se osećala u njegovim pesmama, a ne sam glas.

„Sinatra je imao emotivnu vezu sa muzikom. Po tome je bio prepoznatljiv. Imao je ton u glasu. Ali što se tiče samog pevanja? Znam stotinu pevača koji su bolji od njega. A i kao osoba je bio s***nja. Ali imao je emotivnu vezu sa pesmama koje su dirnule sve, žene, muškarce, vojnike.”

BONUS VIDEO: TOP 5 pevača koje obožavamo već decenijama