in

Htela da izbegne javnu bruku, princ je morao da sluša

Kada je pre tri godine rođena mala Lilibet, ćerka Megan Markl i princa Harija, svet je sa nestrpljenjem iščekivao da li će kraljica Elizabeta II. imati priliku da upozna svoju praunuku. Dok su se spekulacije o tome da li su se kraljica i njena praunuka uopšte i upoznale širile, nedavno otkriveni detalji bacaju svetlo na taj poseban susret.

Izvori bliski britanskom dvoru ispričali su da je kraljica Elizabeta II svoju praunučicu Lilibet upoznala po dolasku princa Harija i Megan u Vindsor gde su odseli za vreme proslave njenog platinastog jubileja 2022. godine.

Izvori bliski britanskom dvoru otkrivaju da je kraljica Elizabeta II zahtevala od svog unuka Harija da odustane od angažovanja zvaničnog fotografa koji bi dokumentovao istorijski susret  dve imenjakinje. Kako su tvrdili izvori, ova odluka kraljice bila je motivisana željom da izbegne zloupotreba fotografija bake i unuke od strane medija, a posebno od strane Harija i Megan, koji su tada bili predmet Netflxsovog dokumentarca.

 

Lilibet, čije ime dolazi od nadimka koji je kraljica nosila celog života, izazvala je dodatnu pažnju kada su Hari i Megan otkrili izbor imena. 

Novinar Robert Hardman nedavno je objavio biografiju kralja Čarlsa III, u kojoj je istakao da je Elizabeta retko kada bila toliko ljuta kao što je bila kada je saznala ime koje su Hari i Megan dali svojoj ćerki. Ipak, Hardman tvrdi da su dobili kraljičino odobrenje za ovo ime.

BONUS VIDEO: Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /