in

Holivudske zvezde nisu birale poslove pre slave

Holivudske zvezde nisu birale poslove pre slave

Iako ima slavnih ličnosti koje su se rodile u bogatstvu, više je onih čiji počeci i nisu bili baš glamurozni, te su morali da se bave raznim poslovima kako bi zaradili nova.

Pre nego što su postali najveće holivudske zvezde, ove ličnosti su radile svakog dana osam sati dnevno.

Hari Stajls jedan je od najpopularnijih mladih pevača, a oprobao se i u glumačkim vodama. Međutim, u mladosti je radio nešto sasvim drugačije. On je tokom nastupa u takmičenju „X Factor“, koje ga je i proslavilo, priznao da je imao honorarni posao u jednoj pekari.

Hari Stajls Harry Styles
Hari Stajls Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Slavna glumica Margot Robi pravila je sendviče u jednom popularnom lancu brze hrane.

„Ipak, mislim da sam bila stvarno dobra u tome. Umela sam sve ravnomerno da rasporedim i stavim pravu količinu svega“, rekla je Margot Robi jednom prilikom, prisećajući se svog posla iz mladosti.

Možda i najčudniji, a ujedno i najjeziviji posao imao je glumac Deni DeVito. Naime, on je radio kao frizer u mrtvačnici, što sigurno nije bilo nimalo prijatno. Šest meseci se bavio ovim poslom.


Sličnu stvar radila je i čuvena Vupi Goldberg. Ona je svojevremeno bila kozmetičarka u mrtvačnici, a o tome je i javno govorila, te priznala da je za ovaj posao potrebno mnogo empatije i hrabrosti.

Vupi Goldberg Whoopi Goldberg
Vupi Goldberg Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

„Da bi se bavio ovim moraš da budeš određen tip osobe i moraš da voliš ljude da bi im napravio veliki ispraćaj“, ispričala je glumica jednom prilikom, pa dodala da je tokom rada u mrtvačnici imala mnoga sablasna iskustva, ali da se vremenom navikla, pa joj je nakon toga ovaj posao bio sasvim u redu.

Glumica Megan Foks rekla je da je jedini pravi posaokoji je ikada imala pre glume bio kada je radila promociju jedne prodavnice smutija na Floridi, a uvek bi morala da se maskira u bananu.

„Jednom nedeljno, obično petkom, neko je morao da se obuče kao voće i izađe i stane pored autoputa“; ispričala je ona u emsiji kod Elen Dedženeris i nasmejala sve.

Glumac Silvester Stalone imao je bezbroj poslova pre njegovog filma „Roki“, a jedan od njih je bio posao koji je podrazumevao čišćenju kaveza sa lavovima u zoološkom vrtu Central Parku.


Istu stvar je radio i Kristofer Voken sa samo 16 godina. Bio mu je potreban novac, te se zaposlio u obližnjem cirkusu gde se brinuo o lavovima.

Pre nego što se proslavila Bijonse je čistila frizerski salon svoje majke. Zanimljivo je to da je tokom rada često pevla mušterijama i tako pravila u frizerskom salonu fenomenalnu atmosferu.

Bijonse Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Prvi posao Breda Pita u Holivudu bio je veoma simpatičan. Pit je radio u pilećem restoranu „El Pollo Loco“, gde je morao da se obuče kao kokoška i pokuša da navede prolaznike da jedu u restoranu.

Nikol Kidman, dobitnica Oskara, učila je i školovala se da bude maserka, kako bi pomogla svojoj majci koja je zbog lečenja raka dojke trpela jake bolove.

„Još uvek volim da masiram ljude“, rekla je glumica pre nekoliko godina.

Nikol Kidman Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Pre nego što je Čening Tejtum postao poznat holivudski glumac, bio je, verovali ili ne, striper. Iako bi mnogi možda osudili ovaj njegov posao, glumac je jednom prilikom rekao da se ne stidi toga što se skidao kako bi zaradio novac.

„Hteo sam da kažem to ljudima, ne stidim se toga. Ne žalim ni zbog jedne jedine stvari“, rekao je glumac.


Zvezda filma „Pretty woman“ i mnogih drugih, Džulija Roberts, radila je kao prodavač sladoleda, dok je njena koleginica Rejček Mekadams radila u Mek Donaldsu.

Pre nego što je osvojila Holivud, Anđelina Džoli je išla potpuno drugačijim putem i karijera mogla da joj krene u drugom smeru. Džoli se prijavila da postane organizatorka sahrana, a na to ju je podstakla sahrana njenog dede, koja joj se, očigledno, nije svidela.

Anđelina Džoli Foto:EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Džordž Kluni je imao brojne poslove pre nego što je stekao slavu. Radio je u Hitnoj pomoći, u čemu priznaje da nije bio baš dobar. Kluni se jednom prilikom prisetio i vremena kada je radio u osiguranju.

„Imao sam mnogo loših poslova. Prodavao sam osiguranje od vrata do vrata, ali nije dobro išlo. Prvi dan sam prodao jednu polisu i tip je umro“, priznao je proslavljeni glumac.


Tom Kruz je bio portir u hotelu, a razmišljao je i o karijeri katoličkog sveštenika pre nego što je počeo da se bavi glumom.

Pre nego što je postao Volverine, Hju Džekmen, zabavljao je, i verovatno plašio, decu, jer se maskirao u klovna na zabavama. Pored toga, Džekmen je svojevremeno bio i profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi, što je potvrdio kada je u javnosti naleteo na jednog od svojih bivših učenika.

BONUS VIDEO: TOP 10 Dueta narodnjaka i rokera