in

Glumica mu je pred smrt ostavila potresno pismo

Glumica mu je pred smrt ostavila potresno pismo

Nasledio je majčin lik.

Glumica Mira Furlan napustila nas je pre nešto više od dve godine, kada je preminula u Americi.

mira furlan

Vest o njenoj preranoj smrti saopštili su njen sin i suprug Goran Gajić, sa kojim je provela poslednjih i najtežih 36 godina u životu ove glumice.

Goran i Mira su skoro 30 godina živeli u Americi, gde su emigrirali početkom devedesetih godina. Tamo su dobili i sina Marka Lava Gajića, a koji likom neverovatno podseća na majku.

Nakon majčine smrti nastavio je da živi u njihovom domu u Los Anđelesu, a već godinama radi u IT sektoru, piše Blic.

Podsetimo, u velikoj ispovesti, koja je objavljena nakon njene smrti, a pod nazivom „Voli me više od svega na svijetu“, Mira se obratila i sinu.

„Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao da razumeš šta se dešavalo pre tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svet iz kog su potekli tvoji roditelji? Da li uopšte želiš da znaš nešto o tome? Da li ti treba taj težak prtljag, prtljag koji tvoja majka vuče sa sobom ceo svoj život, ne nalazeći načina da ga bar začas odloži? Ili pišem za sebe, sebi? Zašto? Da li zato da ‘bolje razumem samu sebe’ pokušavajući da detektujem skrivenu ‘priču’ u raštrkanom, nelogičnom, haotičnom narativu svojega života? Dok sam pokušavala odgovoriti na ta pitanja na koja odgovor nije moguć, boreći se s rečima jezika koji nije moj (iako se drsko pretvaram da jeste), desilo se nešto jako čudno: odrastao si. Ne samo to: Amerika je postala drugačija zemlja, zemlja zlokobno slična mestu koje smo nekada napustili s užasom i u očaju. Više nema sumnje da su sile koje su nas isterale iz naših domova izvojevale globalnu pobedu. Već smo se jednom borili s tim silama. Sada smo umorni. Iscrpljeni ponavljanjem. Uz to, prilično neobično, ova knjiga postaje drugačija knjiga. To više nije knjiga sećanja na daleko mesto i daleko vreme. Ona postaje nešto puno drugačije: molba Americi i svetu“, stoji u odlomku knjige napisane na 640 stranica.

Mira je preminula u 65. godini života od posledica Virusa zapadnog Nila.

„Mira je poslednji put udahnula 21. januara 2021, u našem vrtu. Držala je za ruku svog sina i mene, svog muža“, piše na kraju njene biografije.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica