in

Gde je danas žena Slobodana Šarenca, nekadašnja zvezda ex Yu

Gde je danas žena Slobodana Šarenca, nekadašnja zvezda ex Yu

Ona je nekadašnja zvezda ženske košarke na ovim prostorima.

Popularno TV lice Slobodan Šarenac godinama unazad je u žiži javnosti i kao voditelj i kao sportski komentator. A mnogi ne znaju da je on godinama u ljubavi sa nekadašnjom zvezdom ženske košarke na ovim prostorima – Anđelijom Arbutinom.

Anđelija više ne igra aktivno košarku, ali redovno je viđamo kao stručnog komentatora u programu uživo kada igra naš ženski košarkaški tim. Pritom, ona sa Slobodanom Šarencem ima dve ćerke Ninu i Lanu.

Anđelija Arbutina Foto: Printscreen/YouTube/RTS Tako stoje stvari – Zvanični kanal

Baš oko njih su se supružnici nedavno našalili, i to u programu uživo.

Naime, dok je izveštavao sa utakmice protiv Južne Koreje sa kojom su igrale naše košarkašice, Šarenac se našalio i pitao svoju ženu, koja je bila stručni sagovornik u studiju – gde su deca.

„Za kraj imam jedno šaljivo pitanje za našu gošću. Ne znam da li smem s obzirom na to da sam ključeve od kuće ostavio u Beogradu, ali, ipak, gde su deca i ko pazi na njih? Toliko od mene i pozdrav“, rekao je sa osmehom Šarenac.

„Naravno, deca su kod kuće. Da odgovorim, deca su kod kuće“, poručila je supruga Anđelija, a onda se dalje posvetila analizi igre košarkašica na Olimpijskim igrama.

Još jednu porodičnu zanimljivost je Šarenac svojevremeno otkrio o svojoj ženi i ćerki.

Naime, kada je starija ćerka Nina rekla ocu da će da bude košarkašica kao mama i da će igrati bolje od nje, Šarenac je ovako odgovorio:

„Ja sam joj rekao: Ljubavi, tvoja mama je bila opasna igračica. Ako budeš pola kao ona, ja ću biti najsrećniji na svetu“

A Anđelija je zaista bila opasna igračica.

Rođena Beograđanka, bivša je jugoslovenska i srpska košarkašica. Arbutina (54) najpoznatija je po igrama za reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu i pobedničkom košu u polufinalu, kao i višegodišnjim nastupima za Crvenu zvezdu.

poznati parovi brak

Najveći deo svoje karijere provela je u Crvenoj zvezdi. Za Crvenu zvezdu je nastupala od 1983. do 1992. godine, kao i u sezoni 1993/94. Godinama je predvodila tim kao kapiten i osvojila brojne titule, a pobeđivala je i kasnije u dresu drugih timova poput Bečeja, za koji je u jednoj utakcmici dala čak 62 poena.

Kasnije je Arbutina osvajala titule i sa Hemofarmom, igrala za Miškolc iz Mađarske, italijanski Lavecini iz Parme, Razvojnu banku iz Banje Luke i izraelski Ramat Hašaron.

Nastupala ja za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije sa kojom ima bronzu sa Svetskog šampionata 1985. Takođe ima i srebro sa Evropskog prvenstva 1986.

U dresu seniorske reprezentacije Jugoslavije odigrala je 81 utakmicu. Osvojila je čak četiri srebrne medalje na olimpijadama i svetskim i evropskim prvenstvima.

Ostala je upamćena pre svega po Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine kada je postigla koš za pobedu u polufinalu protiv Australije (57:56) i odvela Jugoslaviju u finale protiv selekcije SAD. Kroz šumu ruku australijske odbrane probila se do koša i poentirala u poslednjoj sekundi od tablu za veliku radost saigračica. Taj pogodak obeležio joj je karijeru u reprezentaciji.

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram