in

Fanovi Evrovizije besni na organizatore

Evrovizija, Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Juče je održan žreb za polufinala Evrosonga 2024., koji će se održati u Malmeu. Predstavnik Srbije, koji se bira na PZE krajem februara, nastupaće u prvoj polufinalnoj večeri. Ona je na rasporedu 7. maja. U istom polufinalu nastupaće i slovenački i hrvatski predstavnik, koji još nije odabran.

Međutim, najviše pažnje obožavatelja Evrosonga privukao je Izrael. Pre samog žreba objavljeno je kako je izraelska televizija KAN zatražila nastup u drugom polufinalu.

Referentna grupa za Evrosong je odobrila taj zahev te će predstavnik Izraela nastupati u četvrtak, 9. maja.

Mnogi žele da se Izrael izbaci iz takmičenja. U drugoj večeri uz Izrael nastupaju još i Austrija, Malta, Švajcarska, Grčka, Češka, Albanija, Danska, Jermenija, Estonija, Gruzija, Holandija, Norveška, Letonija, San Marino i Belgija. Mnogi fanovi su besni što Izrael nije izbačen iz takmičenja ove godine. X, odnosno nekadašnji Tviter, prepun je komentara na tu temu.

“Uklonite Izrael i dodajte još jednog srpskog predstavnika”, “Nemojte se iznenaditi kada Izrael prođe u finale”, “Trebate slušati ljude, a ne zahteve Izraela”, “Još imate vremena izbaciti ih”, “Kukavice, zabranite Izrael”, “Što dovraga Izrael radi ovdje?”, “Ljudi: Zabranite Izrael. EBU: Izrael može birati u koje će polufinale”, “Ovo je nečuveno”, “Iznenađen sam što je zemlja koja provodi genocid uspela pronaći vremena za biranje polufinala, ali nisam uopšte iznenađen što ste to odobrili”, “U drugom polufinalu ima previše država. Maknite Izrael”, “Tako brzo smo iz svega izbacili Rusiju, imajte isti pristup prema Izraelu”, neki su od komentara.

Bonus video:


05:42

ESPRESO REAKCIJA: Evrovizija

(Espreso/Srbija Danas/Prenela:M.Ć)