in

Evo kako izgleda pevačicino rodno mesto, ime krije posebnu simboliku (FOTO)

Pevačica Dragana Mirković nakon 24 godine braka razvodi se od supruga Tonija Bijelića zbog nepomirljivih razdora. Kao je u zvaničnom saopštenju rekla, njih dvoje već godinama ne žive zajedno a zarad očuvanja privatnosti više se neće oglašavati o ovoj temi.

FotoČ ST/V. Lkić, E/Stock

Razvode se Dragana Mirkovic i Toni Bijelić

Ova informacija odjeknula je širom regiona, posebno jer se mislilo da je njihov brak jedan od najstabilnijih na estradi. Godinama unazad, pevačica je isticala koliko se ona i Toni vole i kako uživaju u bračnoj i porodičnoj sreći sa svoje dvoje dece. Dragani su se zbog toga mnogi divili, kao i zbog velikog uspeha koji je postigla na estradi, a sve je počelo u jednom veoma malom mestu koje je ona proslavila. Naime, popularno Luče iz Kasidola, kako je zovu, godinama promovisala ovo naselje kod Požarevca gde je odrastala.

 

Koleginice mi ponekad kažu: “Baš si luda. Šta ti treba to da radiš i još o tome da pričaš?” Ne razumem ih. Pa ja sam dete sa sela, to svi znaju i tim se ponosim. Taman posla da se stidim – pričala je svojevremeno Dragana koja dugo nije želela da kupi stan  u Beogradu, upravo jer joj je srce ostalo u Kasidolu.

 

 

Kasidol je naselje u Srbiji u opštini Požarevac u Braničevskom okrugu. Prema popisu iz 2011. bilo je 575 stanovnika.  Mesto Kasidol je takođe poznato, kao “Selo Vitezova” jer je u starijem dobu, svaka kuća imala konje, koji su učestvovali u ratovima.

 

 

Prema predanju Kasidol je dobio ime po nekom Kasi, a po drugima naziv potice po konjskom kasu. Inace ovo selo nadaleko je poznato po konjarstvu. U srpsko – turskim ratovima iz sela je ucestvovao citav eskadron konjice, kazu vojni zapisi. Danas se u selu odrzavaju konjske trke, jer selo ima trkacku stazu ( hipodrom), najveca trka je na Todorovu subotu.

BONUS VIDEO: