in

Evo ćime se sada bavi Mirjana Joković

Evo ćime se sada bavi Mirjana Joković

Glumica Mirjana Joković osamdesetih i devedesetih godina uživala je ogromnu popularnost u našoj zemlji, nakon čega je rešila da napusti Srbiju.

Mirjana Joković glumila je u brojnim kultnim ostvarenjima, a zapažene uloge ostvarila je u filmovima „Podzemlje“, „Vukovar, jedna priča“, „Stršljen“.

Kada je bila na vrhuncu slave na našim prostorima rešila je da se odseli, te je otišla u Los Anđeles, gde je nastavila da se bavi glumom. Igrala je u holivudskim ostvarenjima poput: „A better way to die“, „Private Property“ i drugim.

Nakon što je godine provela u Americi, Mirjana je donela odluku da se vrati u Srbiju.

„Rođena sam u Užicu, odrasla sam sa svojim roditeljima u Africi, u Zambiji, prvih osam godina svog života. Onda sam došla ovde, upisala akademiju sa šesnaest godina. Vrlo brzo sam počela da radim i sama da putujem. Živela sam u Argentini, tamo radila nekoliko filmova, onda potom po Evropi putovala i snimala. Na kraju sam 1989. godine prvi put otišla u Njujork“, rekla je u jednom intervju Mirjana.

Diplomirala je na Akademiji dramskih umetnosti u Beogradu, a kako kaže, vezu sa ovim gradom nikada nije prekinula.

„Nikad nisam otišla sa planom da živim van zemlje, to se prosto desilo, i nikad nisam raskinula vezu sa Beogradom i Srbijom. Iako je moja lična priča drugačija, definitivno ima spoja u tome koliko mi ponesemo svoj grad sa sobom“, rekla je Joković kada je poslednji put bila u srpskoj prestonici, piše „Blic“ i opisala kako izgleda njen život sada:

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Ja predajem i pedagogija mi je postala druga ljubav jednako važna kao i gluma. Tu sam otkrila jednu posvećenost koja me ispunjava. Predajem na California Institute of the Arts, jednoj od najboljih progresivnih škola u Americi, tu sam već 15 godina i mnogo volim svoje studente. Ne mogu mnogo da sebi dam otpusta, ali kad se nešto desi što je stvarno bitno i lepo, da mogu da pomognem, onda naravno nađem vremena.“

BONUS VIDEO: TOP 5 glumica koje su uspele u inostranstvu