in

Evo čime se danas bavi Ana iz filma “Nije lako sa muškarcima” FOTO

Evo čime se danas bavi Ana iz filma “Nije lako sa muškarcima” FOTO

Film “Nije lako sa muškarcima” jedan je od najpopularnijih komedija jugoslovenske kinematografije.

Majka tri mlade ćerke, Milena Dravić odlučuje da letuje sama, ali joj to ne polazi za rukom.

Sa njom na kraju putuju sve tri naslednice, a tokom odmora ih prate razne dogodovštine. Njenu najmlađu ćerku igrala je Dubravka Mijatović, a srednju Branka Katić, kojoj je ovo bio prvi susret sa filmom.

Ana Simić, glumila je najstariju sestru, a iako je stekla veliku popularnost ovom ulogom, nakon nje je nestala sa filmskog platna. Naime, ona se posvetila pozorišnoj karijeri, a stalni je član Pozorišta na Terazijama.

„Što se tiče angažmana na filmu i serijama, malo toga od nas glumaca zavisi. Podele se prave kako se prave… Pod tim ne mislim ništa ružno, tako se radi u celom svetu. Ljudi imaju neke svoje ekipe, a ja se uvek rado odazovem kad mi se ponudi nešto što mislim da bi bilo za mene. U poslednje vreme sam se okrenula pozorištu, sinhronizaciji crtanih filmova, i to je nešto što je trenutno malo stalo. Ne opirem se poslu, ali u ovoj situaciji, logički gledano, krajnje je nebezbedno raditi“, rekla je glumica ranije za Nova.rs.

Foto:Privatna arhiva

Nakon filma „Nije lako sa muškarcima“ sa Dubravkom Mijatović je nastavila prijateljstvo, a sarađivale su i u pozorištu, dok je sa Brankom Katić uspela da održi kontakt nakon što se odselila iz Srbije.

Ana je imala samo 20 godina kada je dobila priliku da zaigra u ovom filmu, ali je veoma zadovoljna kako je uspela da je iznese.

„Meni je ta uloga zapala kad sam bila na drugoj godini Akademije. Ja sam bila u klasi profesora Minje Dedića, koji je u to vreme bio jedini strog profesor po pitanju rada van fakulteta, odnosno pre diplomskog ispita, sem uz neku njegovu saglasnost. Međutim, ja sam tu ponudu dobila negde na kraju druge godine i procenila da je to uloga koju mogu da iznesem u tom trenutku, i pristala sam. Snimila sam sve tokom leta i kad sam došla u oktobru u treću godinu, bilo je ‘čujem da ste nešto radila’, kako je on voleo da se izražava. To nije baš bilo slatko, ali negde je priznao da sam imala dobru procenu da mogu to da iznesem. On je nama to branio jer se plašio da ne krenemo prerano u popularnost, pa da ne pokažemo kasnije svoje sposobnosti“, priseća se Ana.

Ana Simić Foto: Privatna arhiva

„Ja sam bila razmažena glumica posle tog filma. Taj film je imao jedan standard i bio je pristojan i tačan u svakom smislu i mislila sam da svaki sledeći film mora da bude toliko dobar, zahtevan za glumu, pa sam ja onda malo i odbijala filmove. Sedam filmova sam posle toga odbila. Igrala sam svašta i u Pozorištu na Terazijama, to su uglavnom mjuzikli i uživam u svakom projektu koji sada radim“, kazala je Ana svojevremeno.

BONUS VIDEO: TOP 5 najzgodnijih srpskih glumica mlađih od 35