in

Era je za dan to zaradio, tada je žario i palio sa JEDNOM PESMOM!

Neki pevači kriju koliko su novca zaradili, neki preuveličavaju, a Andrija Ojdanić Era otkrio je da je najveći bakšiš u životu zaradio u Ritopeku na svadbi. Tada je zajedno sa svojim orkestrom dobio neverovatnih 110.000 maraka!

– 1975. godine snimio sam sa Radojem Mitrovićem Barajevcem pesmu “Oženjen sam, kao momak živim”, tekst je napisala Mirjana Bukovčić Trišić. Jedan Mila, veliki gazda iz Ritopeka ženio je dva sina istog dana. Tada sam palio i žario po Jugoslaviji. Dođu oni i pogodimo se. Svadba je trajala tri dana. Prvi u Srbiji sam imao ozvučenje Gold iz Nemačke. Narod na svadbi se veselio, bacali su pare, i izgledalo je kao da ga uzimaju iz Dunava i iznova bacaju. Kada smo posle svadbe prebrojali novac, bilo je 110.000 maraka. Nas muzičara je bilo oko desetak. Odmah smo otišli i kupili nove automobile, kečeve – ispričao je Era.

foto: Printscreen Instagram

Era je naveo da njegov hit “Oženjen sam, kao momak živim” i danas pevaju na veseljima, a kolege na konto toga uzimaju bakšiš.

– To je takav hit bio, i danas ostao na veseljima. Ne može da prođe veselje bez te pesme, i to znaju sve moje kolege, uzimaju dobar bakšiš na sve moje kompozicije. Ja sam srećan čovek zbog toga – istakao je Era.

Kako je naveo, za muzičare su vremena na vrhu njegove popularnosti bila dobra.

– Radilo se, imalo se para. Seljaci su imali po dve, tri tezge. Pravila su se velika veselja – istakao je Era, i pozdravio sve širom regiona gde je radio

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Alo)