in

Elvis Presli je svojoj prvoj ženi rekao “Tretiraću te kao mlađu sestru”

Elvis Presli je svojoj prvoj ženi rekao “Tretiraću te kao mlađu sestru”

Ljubavna priča kralja rokenrola i Prisile Presli uvek je privlačila veliku pažnju.

Lisa Meri Presli, jedina ćerka slavnog pevača, koju je dobio sa Prisilom, preminula je pre dva dana u 55. godini života.

Od tada je porodica Presli ponovo glavna tema svetskih medija, a ljubav Elvisa i Prisile je nešto što već decenijama intrigira javnost.

Protekle godine film Baza Lurmana o slavnom pevaču ponovo je pokrenuo priče o ovoj porodici, ali u njemu nisu prikazani svi detalji.

Prisila i Elvis upoznali su se 1959. godine u Zapadnoj Nemačkoj, kada je ona imala samo 14 godina, a on 24.

„Opa, šta to imamo ovde? Gde si ti, junior ili senior u srednoj školi?“, upitao je Elvis Prisilu kada su se upoznali. Kada mu je rekla da je deveti razredi, on se nasmejao i prokomentarisao: „Pa, ti si samo beba“.

Prisila je pričala da joj se Elvis od početka udvarao i da je pokušavao da privuče njenu pažnju.

Kada su se jednom prilikom tokom boravka u Nemačkoj osamili, pevač joj je navodno rekao da je nikada neće povrediti.

„Kunem ti se da ti nikada neću učiniti ništa što bi te povredilo. Tretiraću te kao sestru“, obećavao joj je.

Elvis i Prisila Prisli Foto:Topham Picturepoint / Topfoto / Profimedia

Oni su od tada stalno bili u kontaktu, uz povremene prekide, kada se on zabavljao sa drugim ženama, a ona je živela za trenutke kada bi joj se Elvis javio.

Navodno se sve do braka između njih nije desilo ništa više od poljupca.

„Nešto u njegovom vaspitanju govorilo mu je da pravu devojku treba čuvati za brak. Ja sam bila ta devojka. U isto vreme, on je od mene napravio ženu kakvu je želeo. Nosila sam odeću, šminku i frizure po njegovom izboru. Nije mi prijalo što sam ga delila sa toliko obožavateljki, tek kasno uveče u njegovoj spavaćoj sobi bila bih srećna. Ljubili bismo se satima i pričali“, ispričala je Prisila Presli jednom prilikom, a ove njene reči šokirale su mnoge.

Elvis je na kraju ispunio obećanje koje je dao Prisili i 1966. ju je zaprosio, a par se konačno venčao 1967. godine u Las Vegasu, a imali su samo 14 zvanica.

Devet meseci kasnije dobili su ćerkicu Lisu Mari Presli.

„Uz Elvisa je moj život bio njegov život. Sve je bilo usmereno na to da on bude srećan. Nikada ga nismo uznemiravali. Moji problemi su uvek bili sekundarni“, pričala je Prisila koja je priznala da je on ipak bio ljubav njenog života, iako ju je varao i iako su se razveli.

Par se razveo 1973. godine, ali su sudnicu napustili ruku pod ruku u želji da poruče javnosti da su i dalje prijatelji.

BONUS VIDEO: Zanimljivosti o poznatima