in

Džudit Godreš podnela prijavu protiv Benua Žakoa

Glumica, Foto: prentscreen/instagram/judithgodreche1

Francuski tužioci otvorili su preliminarnu istragu nakon što je glumica Džudit Godreš podnela prijavu protiv filmskog reditelja Benua Žakoa optužujući ga da ju je silovao u detinjstvu, prenosi BBC.

51-godišnja Godreš optužuje 77-godišnjeg Žakoa da ju je silovao 1986, kada je imala 14 godina, kao i za naknadne prestupe koji su se dogodili tokom njihove veze koja je trajala do 1990-ih.

, kao i za naknadne prestupe koji su se dogodili tokom njihove veze koja je trajala do 1990-ih.

Žako je rekao da “odlučno” poriče njene “navode i optužbe“.

U ranom delu svoje karijere, Godreš je bila poznata po ulogama u dva rediteljeva filma, “Prosjaci” (1987) i “Razočarani” (1990).

Nedavno je spomenula svoju vezu s Benuom Žakoom, doduše ne spominjući ga imenom, u autobiografskoj TV emisiji pod nazivom “Ikona francuske kinematografije“.

Prošlog meseca ga je prozvala na društvenim mrežama rekavši da je to odlučila nakon što je pogledala dokumentarac iz 2011, u kojem je reditelj govorio o svom odnosu s adolescentkinjom.

U intervjuu za novine “Le Monde”, Žako je rekao da “odlučno poriče navode i optužbe Džudit Godreš“.

Benu Žako režira filmove od sredine 1970-ih, a njegova drama “Zbogom, moja kraljice” iz 2012. otvorila je 62. Međunarodni filmski festival u Berlinu.

Bonus video:


08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Jutarnji.hr/Duška Jurić/BBC/prenela:B.S.)