in

Dragana Mirković od turneje u Australiji dobija milion dolara, a evo koliko košta karta

Dragana Mirković od turneje u Australiji dobija milion dolara, a evo koliko košta karta

Turneja Dragane Mirković u Australiji ostaće upamćena kao najuspešnija koju je neko od domaćih izvođača imao na tom kontinentu, sa zaradom od neverovatnih milion dolara, navodi Kurir.

Prema navodima ljudi iz organizacije, otkako je najavljeno da će pevačica doći i održati pet koncerata u različitim gradovima Australije, vladalo je veliko interesovanje, što i ne čudi s obzirom na to da tamo nije gostovala 15 godina.

Dragana Mirković

Karte su se odlično prodavale, a za koncert u Sidneju ih skoro nema više, iako su u pitanju velike hale gde može da stane nekoliko hiljada ljudi. Izvor navodi da se Draganina turneja može porediti s nastupima velikih svetskih zvezda koje su gostovale u Australiji, kako po broju posetilaca, tako i po tretmanu koji pevačica ima.

Dragana Mirković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na teret organizatora padaju svi troškovi, kao što su radne vize (po 800 evra za njih šestoro), povratne avionske karte (za Draganu biznis-klasa 4.800 evra, a za petoricu članova njenog benda po 1.800), zatim premije putnog osiguranja, zakup hala, plaćanje hotela i najam kargo vozila. Prema navodnim procenama, očekuje se da će minimalni troškovi iznositi preko 100.000 evra. Ali ukupna bruto zarada od prodatih ulaznica iznosiće najverovatnije preko milion australijskih dolara, što je u evrima 600.000. Koliko će od ove sume pripasti Dragani, izvor navodno nije mogao da kaže tačno jer nije imao precizne informacije, pošto nema uvid u ugovor s pevačicom, ali pretpostavlja da će njoj pripasti veći deo novca, po logici stvari.

Prvi koncert Mirkovićeve u Australiji biće u gradu Adelejdu 28. aprila, u hali koja prima oko 1.200 ljudi, zatim dan kasnije u Sidneju (kapacitet 2.000 ljudi), potom 30. aprila u Brizbejnu (1.500 posetilaca). Nakon pauze od četiri dana sledi nastavak turneje, pa će Dragana 5. maja pevati u Melburnu pred hiljadu i po poštovalaca, a dan nakon toga u Pertu, gde je očekuje druženje sa oko 1.300 ljudi. Prosečna cena karata za Mirkovićkine nastupe navodno je 135 australijskih dolara, odnosno oko 80 evra.

BONUS VIDEO „Moja snajka može da bude i splavaruša, ako je dobar čovek biće dočekana kao da je sa engleskog dvora“