in

Doživela je tragediju koja joj je sve promenila u trenu (VIDEO)

Madison Marš je ime koje je ovih dana na svačijim usnama. Ova dvadesetdvogodišnjakinja, koja trenutno nosi titulu Mis Amerike, ne samo da studira na Harvardu, već ima i privilegiju da se obučava kao pilot lovačkog aviona u američkom Vazduhoplovstvu.

Ljubav prema nauci i snovi o letenju

Još od malih nogu, Madison je gajila ljubav prema nauci i sanjala o tome da postane pilot i astronaut. Njeni roditelji su podržavali njene snove i već sa 13 godina poslali je na letnji kamp gde je imala priliku da upozna astronaute i pilote lovačkih aviona. Tada je prvi put čula za Vazduhoplovnu akademiju Sjedinjenih Američkih Država. Sa 15 godina je počela da pohađa časove letenja, a dve godine kasnije je stekla pilotsku dozvolu, nastavljajući da radi na ostvarenju svog sna da postane kadet.

 

 

Put do krune

Marš je krunisana za Mis Kolorada u maju 2023. godine, neposredno pre nego što je diplomirala na Vazduhoplovnoj akademiji Sjedinjenih Američkih Država i stupila u čin oficira vazduhoplovstva. Trenutno pohađa master studije na Harvard Kennedy School kroz programe Civilnog instituta vazduhoplovstva.

Od pilotiranja do istraživanja raka

Iako je njen put već fascinantan, Madison planira da svoju budućnost usmeri ka istraživanju raka. Naime, gubitak majke obolele od raka pankreasa pre pet godina je inspirisao Madison da pokrene neprofitnu organizaciju sa ciljem podizanja svesti i prikupljanja sredstava za istraživanje ove opake bolesti. Sada, kroz saradnju sa Harvard Medical School, planira da istražuje rano otkrivanje raka pankreasa, dok će sarađivati i sa Dana Farber institutom za rak. Njeni planovi uključuju i proučavanje politika koje se tiču raka i pokušaj da utiče na donošenje efikasnijih mera za borbu protiv ove bolesti.

 

 

Madison Marš je primer osobe koja uspešno spaja svoje strasti i ciljeve. Od letenja do javnih nastupa, od vođenja do istraživanja, ova mlada dama ima viziju za budućnost koja je inspirativna i puna nade. Njena priča je podsetnik da se snovi mogu ostvariti i da je moguće napraviti promene koje će uticati na mnoge.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: