in

Dijagnoza Brusa Vilisa

Dijagnoza Brusa Vilisa

Brus Vilis, Foto: Profimedia

Porodica Brusa Vilisa je krajem marta prošle godine potvrdila da je glumac oboleo od bolesti afazije, koja utiče na njegove kognitivne sposobnosti.

Sada se njegova bivša supruga Demi Mur oglasila i otkrila u kakvom je stanju ternutno glumac.

– Pre svega želimo da izrazimo našu najdublju zahvalnost za neverovatnu ljubav, podršku i prelepe priče koje ste nam pružili otkako smo otkrili Bruseovu izvornu dijagnozu. Zbog toga želimo da vas obavestimo o našem voljenom suprugu, ocu i prijatelju jer sada imamo dublje razumevanje za ono što proživljava.

– Otkako smo objavili Bruseovu dijagnozu afazije u proleće 2022., njegovo stanje je napredovalo i sada imamo specifičniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD) – napisala je Demi, pa dodala:

– Nažalost, problemi s komunikacijom samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se Brus suočava. Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu.

– FTD je okrutna bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli, a može pogoditi bilo koga. Za osobe mlađe od 60 godina, FTD je najčešći oblik demencije, a budući da postavljanje dijagnoze može da traje godinama, FTD je verovatno mnogo rašireniji nego što znamo – napisali su oni na sajtu biografije, pa dodali:

FTD je okrutna bolest
FTD je okrutna bolestfoto: prentscreen/youtube/ Conan O’Brien

– Danas ne postoje lekovi za ovu bolest, što je stvarnost za koju se nadamo da će se promeniti u godinama koje dolaze. Kako se Bruseovo stanje pogoršava, nadamo se da se sva medijska pažnja usmeriti na podizanje svesti u vezi ove bolesti koja zahteva daleko više svesti i istraživanja.

– Brus je uvek nalazio radost u životu – i pomogao je svima koje poznaje da učine isto. Mnogo znači kada vidimo da se taj osećaj brige vraća njemu i svima nama. Toliko smo dirnuti ljubavlju koju ste svi pružili prema našem dragom suprugu, ocu i prijatelju u ovom teškom trenutku. Vaše saosećanje, razumevanje i poštovanje može da omogući da pomognemo Brusu da živi što potpunijim životom – zaključila je porodica glumca.

Bonus video:

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Telegraf)