in

Detalji njenog pada na skijanju su jezivi

Detalji njenog pada na skijanju su jezivi

Kristina Radenković, voljena voditeljka RTS-a, na skijanju u Francuskoj početkom godine, slomila je oba ručna zgloba.

Ona je za magazin „Story“ detaljno objasnila kako je došlo do preloma.

„Ljudima je teško i da zamisle kako izgleda kada polomite ručne zglobove, a moram da priznam da je bilo i meni jer do sada nikada nisam doživela frakturu. Pad u Francuskoj na skijanju nije bio strašan,  a desio se zbog toga što sam se precenila i izgubila snagu. Vozila sam bord i naišla na ledenu ploču na delu staze na kome se ubrzava pre spuštanja u podnožje. Zbog premora sam krenula da gubim ravnotežu. Kada sam shvatila da će mi stradati karlica jer su mi noge vezane, pokušala sam to da izbegnem i dočekala se na ruke. Tom prilikom su mi napukli zglobovi. Odmah sam pomerila vrat, karlicu, kičmu da proverim da li je sve u redu. Da sam bila u treningu ništa od ovoga se ne bi desilo“, rekla je Kristina za „Story„.

Kaže da su joj doktori tamo vrlo brzo pružili adekvatnu pomoć.

„Levu ruku su mi namestili odmah, a desnu iz drugog pokušaja. Lekar mi je rekao da je mislio da će desna morati da se operiše, ali je ipak uspeo da je namesti. Išla sam da je snimim i sutradan, 12 sati posle pada, nakon čega su me posavetovali da kada se vratim u Srbiju obavezno odem na skener, što sam i uradila po povratku kući“, objasnila je Kristina.

Doktori na Banjici su joj rekli da je operacija neophodna.

„Medicinski tim je stvarno bio divan, ljubazan, pun duha, ne samo prema meni nego i ostalim pacijentima. Doktor Nemanja Jovanović je stručnjak za primer, verujem da je pred njim velika karijera. Pokušao je i treći put da mi namesti ruku, dao je zaista sve od sebe da ne bih morala na operaciju“, ispričala je Kristina.

Kaže i da je nakon što je vest o njenom prelomu procurela u medije, dobila više poruka nego za rođendan. Najveća podrška bio joj je suprug, ali i koleginica Dragana Kosjerina.

BONUS VIDEO: RTS Javni servis, tajni poslovi