in

Danica Crnogorčević oglasila se nakon najave da će da je tuže za 20.000 evra

Danica Crnogorčević oglasila se nakon najave da će da je tuže za 20.000 evra

Danica Crnogorčević otpevala je svoju verziju crnogorske himne, a zbog izmenjenih stihova našla se na meti brojnih kritika.

Pevačica etno i duhovne muzike, Danica Crnogorčević, ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici otpevala je 6. januara tokom Badnje večeri crnogorsku himnu „Oj svijetla majska zoro“.

Naime, ona je numeru izvela nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore.

U izmenjenom tekstu koji je Danica pevala, nije bilo uvredljivih delova koji se tiču crnogorske nacije, pa je pevačica etno muzike u spornoj i izmenjenoj verziji otpevala “jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu”.

Međutim, nekima se ova verzija pesme nije dopala, zbog čega je moguće da će učesnici biti kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od čak 20.000 evra.

Sada se tim povodom oglasila i sama Danica Crnogorčević.

„Meni je drago što se naš narod nakon svega ujedinio. Kada su me svi mediji pitali vezano za to, rekla sam da ne želim da dajem izjave. To su poslednji politički trzaji. Videli su da njih nigde nema i da gube konce. Ja tu himnu izvodim više od pet godina, a oni su se tek sada aktivirali“, odgovarila je Danica za „Blic“ i objasnila da verzija numere koju je otpevala postoji još iz 1863. i 1864. godine:

„Ta numera je iz 1863. i 1864. godine. Postoje pisani arhivski tragovi, rukom pisani stihovi himne. Nisam ništa izmislila, niti sam dodala strofe. Te strofe su postojale mnogo pre nas svih.“

„Kada kažu Srbi u Crnoj Gori, to je pogrešno, verujte mi. Zna se ko su Crnogorci, to su Srbi. Nema potrebe da se naglašava Srbi u Crnoj Gori. Crnogora je jednako Srbin“, ispričala je Crnogorčević i za kraj otkrila:

„Tu cifru od 20.000 evra su napisali oni koji žele da naprave medijsku hajku. Ako mi bude stigla neka tužba, već se narod okupio da skuplja novac za mene, tako da se ja ne brinem. Nema šta tu ni da se plaća, jer oni nemaju dokaze za ono što tvrde. Oni znaju da postoje arhivski tragovi, to nije nepoznato.“

BONUS VIDEO: TOP 5 – najlepših jugoslovenskih glumica