in

Danica Crnogorčević našla se u centru skandala zbog izvođenja crnogorske himne, a sada se oglasila povodom izbora njihovog novog predsednika FOTO

Danica Crnogorčević našla se u centru skandala zbog izvođenja crnogorske himne, a sada se oglasila povodom izbora njihovog novog predsednika FOTO

Pevačica Danica Crnogorčević nedavno se našla na meti kritika nakon što je otpevala svoju verziju crnogorske himne.

Naime, ona je numeru izvela nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore.

U izmenjenom tekstu koji je Danica pevala, nije bilo uvredljivih delova koji se tiču crnogorske nacije, pa je pevačica etno muzike u spornoj i izmenjenoj verziji otpevala “jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu”.

Međutim, nekima se ova verzija pesme nije dopala, zbog čega je moguće da će učesnici biti kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od čak 20.000 evra.

Kasnije se tim povodom oglasila i sama Danica.

„Meni je drago što se naš narod nakon svega ujedinio. Kada su me svi mediji pitali vezano za to, rekla sam da ne želim da dajem izjave. To su poslednji politički trzaji. Videli su da njih nigde nema i da gube konce. Ja tu himnu izvodim više od pet godina, a oni su se tek sada aktivirali“, odgovarila je Danica za „Blic“ i objasnila da verzija numere koju je otpevala postoji još iz 1863. i 1864. godine:

„Ta numera je iz 1863. i 1864. godine. Postoje pisani arhivski tragovi, rukom pisani stihovi himne. Nisam ništa izmislila, niti sam dodala strofe. Te strofe su postojale mnogo pre nas svih.“

Danica Crnogorčević Foto:Screenshot/Youtube/Даница Црногорчевић

„Kada kažu Srbi u Crnoj Gori, to je pogrešno, verujte mi. Zna se ko su Crnogorci, to su Srbi. Nema potrebe da se naglašava Srbi u Crnoj Gori. Crnogora je jednako Srbin“, ispričala je Crnogorčević i za kraj otkrila:

„Tu cifru od 20.000 evra su napisali oni koji žele da naprave medijsku hajku. Ako mi bude stigla neka tužba, već se narod okupio da skuplja novac za mene, tako da se ja ne brinem. Nema šta tu ni da se plaća, jer oni nemaju dokaze za ono što tvrde. Oni znaju da postoje arhivski tragovi, to nije nepoznato.“

Kao što je poznato, juče su u Crnoj Gori održani predsednički izbori na kojima je pobedu odneo Jakov Milatović, čime je okončana tridesetogodišnja vlada Mila Đukanovića.

Danica Crnogorčević se nakon toga oglasila na Instagramu i objavila niz storija u kojima je čestitala Crnoj Gori na „oslobođenju“.

Foto:Screenshot/Instagram/danica_crnogorcevic

„Srećna sloboda, moja Crna Goro“, napisala je ona uz snimak na kom izvodi numeru „Veseli se, srpski rode“.

BONUS VIDEO: Pevačica Tamara Milutinović otkrila da je spremna za ludi kamen