in

ČARLS PLAČE U JAVNOSTI, DOK KEJT NEMA NIGDE: Kraljica takođe suze roni, kralj je loše

Kralj Čarls (75) održao je svoj prvi javni govor od početka februara, kada je objavio da se bori s rakom. Govor je održan u Portsmutu povodom 80. godišnjice Dana D, a uz njega je stajala njegova supruga, kraljica Kamila, čija je duboka reakcija poštovanja prema njemu bila primetna tokom njegovog izlaganja.

Uz čitav niz vodećih političara i veterana, princ Vilijam takođe je bio prisutan na događaju. Dok je kralj držao svoj govor, princ Vilijam je takođe održao dirljivu besedu o hrabrosti onih koji su služili tokom rata, što je izazvalo snažne emocije kod kralja Čarlsa i kraljice Kamile.

Njihove suze svedoče o dubokom emotivnom iskustvu tokom ovog važnog događaja. Posebno dirnuti, kralj i kraljica su podelili trenutak sa veteranima, slušajući njihova sećanja na ratne dane.

Neki pratioci na društvenim mrežama izražavaju saosećanje prema kraljici Kamili, znajući da se suočava sa teškom situacijom dok prati svog voljenog supruga kroz težak period bolesti. “Nije joj lako da sluša sve to i znajući da joj je muž teško bolestan”, “Čarls umire, a Kamila to nema sa kim da podeli”, kažu pratioci na društvenim mrežama.

Vilijam progovorio o Kejt

Dodatno, princ Vilijam je tokom događaja otkrio nove informacije o Kejt Midlton. Na pitanje jednog veterana odsutanosti Kejt, Vilijam je podelio da se Kejt oporavlja uz preventivnu hemoterapiju i istakao bi imala mnogo toga zajedničkog sa damama koje su služile u Bletčliju, jer je i njena baka deo te priče, ali da o tome nije govorila sve do kraja.

– Da, volela bi da je danas ovde. Podsetio sam sve da je njena baka služila u Bletčli, pa bi imala dosta zajedničkog sa nekoliko drugih dama ovde koje su služile u Bletčliju, ali o tome nisu govorile sve do samog kraja.

Ovaj gest dodatno je obogatio veče koje je bilo puno emocija i poštovanja prema onima koji su služili i žrtvovali se za svoju zemlju.

BONUS VIDEO: Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /