in

ČARLS I VILIJAM SU “JAKO BESNI”: Hari i Megan se “potpuno oteli kontroli”, sve rade zarad lične promocije

“Kraljevska turneja” princa Harija i Megan Markl upo Nigeriji je “hrabra izjava da odbijaju da prihvate da više nisu članovi kraljevske porodice”, tvrdi stručnjak.

U razgovoru za The Mirror, autor Tom Kvin je primetio da je poseta koja je trajala 72 sata sa zvižducima “potvrdila najgore strahove” za porodicu vojvode od Saseksa i da je kralja i princa od Velsa “apsolutno razbesnela”.

– Bilo je tu sve što možete očekivati od zvanične kraljevske posete – prijemi, posete školama i dobrotvornim ustanovama, ranjenim vojnicima i invalidima. Govori Harija i Megan, kao i njihov ceo stav, su osmišljeni da odaju utisak da su oni još uvek potpuno plaćeni članovi kraljevske porodice, a Vilijamu i njegovom ocu, kralju Čarlsu, to se ni malo ne sviđa, otkrio je on.

“Oteli su se kontroli”

Tom je rekao da izgleda da su se Hari i Megan “oteli kontroli” – i naveo da je Firma bila zabrinuta da će “pokušati nešto da izvuku”.

– Kao da Megan i Hari govore kralju Čarlsu i princu Vilijamu: “Ne treba nam vaša dozvola da bismo bili članovi kraljevske porodice – mi ćemo to raditi pod našim uslovima kad god i gde god želimo”, dodao je.

Profimedia

Hari i Megan u Nigeriji

Međutim, vojvoda i vojvotkinja su kročili u zapadnoafričku naciju pod svojim uslovima nakon što ih je vojska pozvala na trodnevno putovanje.

Izvori u britanskom ministarstvu spoljnih poslova i komonvelta potvrdili su za MejlOnlajn da su Hari i Megan “posetili Nigeriju u privatnoj režiji”, a da vlada Ujedinjenog Kraljevstva “nije bila uključena u organizovanje ili omogućavanje njihovog programa”.

Sve zarad lične promocije

Ali dok su Hari i Megan Markl napustili titule kao viši članovi kraljevske porodice 2020. godine, njihova poseta je imala razne sličnosti sa inostranim putovanjima koja su preduzeli članovi kraljevske porodice.

Kraljevski stručnjak Majkl Kol rekao je za MailOnline da su par, iako su bili u “privatnoj poseti dve kraljevske ličnosti”, “iskoristili svoj kraljevski status do krajnjih granica i na svaki način, pokušavajući da odaju utisak da je to prava stvar”.

Profimedia

Hari i Megan u Nigeriji

Rekao je da, iako putovanje princa Harija i Megan “nije bila državna poseta, zvanična poseta ili kraljevska turneja”, izgledalo je kao “obilazak koji je predložila Bakingemska palata, a odobrila britanska vlada”.

On je dodao da je par “uspeo u tolikoj meri da će se vratiti u Kaliforniju zadovoljni sa tri dana u Nigeriji”.

“Manje formalnosti, a više selfija”

Njih dvoje su takođe uživali u kulturnim događajima, odlasku u polo klub, susretu sa povređenim vojnicima u vojnoj bolnici i igranju adaptivnih sportova.

– Uprkos sličnostima sa njihovim turnejama na koje su išli kao članovi kraljevske porodice 2020. godine, postojale su ključne razlike. Ceo PR paket za medije zamenili su jedan reporter i jedan fotograf. Što je najvažnije, oni su predstavljali sebe, a ne monarhiju i bili su slobodni da biraju svoj raspored. Izgleda da je bilo manje formalnosti i više selfija u poređenju sa putovanjima iz prošlosti, napisala je bivša kraljevska dopisnica, Šarlot Vejs za Times.

Profimedia

Megan Markl tokom putovanja u Nigeriju

Drugi su istakli sve modne detalje u odeći koju je nosila Megan Markl, uključujući upadljivu haljinu bez leđa američke dizajnerke Hajdi Merik pod nazivom “Vindzor”. Haljina kalifornijske kuće takođe je objavljena kao deo kolekcije 2018. godine, kada su se Hari i Megan venčali u zamku Vindzor.

BONUS VIDEO: Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /