in

Britanci u šoku, kralj pokazao emocije u javnosti! (FOTO)

Britanci u šoku, kralj pokazao emocije u javnosti! (FOTO)

Kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila proslaviće 9. aprila 13 godina braka. Britanski monarh je odrastao pod budnim okom javnosti, naučio je da savršeno vlada svojim emocijama i da ih nikad ne pokazuje u javnsoti.

Kako ističe stručnjak za govor tela, Kamila je njegova “Ahilova peta” i jedino u njenom prisustvu on dozvoljava sebi da pokaže bilo kakva osećanja. Pritom, kako podseća britanski Ekspres, emocije je u javnosti Čarls pokazao samo dvaput. 

Tanjug/AP

Kamila je Čarslsova “Ahilova peta”, smatraju stručnjaci

Strah od demonstranata

Prema rečima eksperta za govor tela Džudi Džejms, kralj Čarls je samo dvaput u javnosti dopustio sebi da pokaže emocije. 

Od pucanja bine u Australiji do gađanja jajima u Škotskoj Čarls je ostajao miran i staložen, bez ikakvih emocija na licu. Međutim, pre više od jedne decenije on je dozvolio sebi da pokaže strah. Incident se dogodio kad je automobil u kome su bili Čarls i Kamila zaglavio u gužvi demonastranata koji su ih napali na putu ka kraljevskoj palati. Iako se učinilo da se njih dvoje u kolima svađaju zapravo su oboje bili uplašeni i proživeli su jedan vrlo stresan trenutak – rekla je ona.

Taj slučaj je pokazao da Čarls, koji je obično hladan, ume da pokaže emocije, posebno kad je Kamila pored njega.

Tokom ovog incidenta je viđeno kako su šokirani Kamila i Čarls pokušali da sakriju strah. Čarls je stezao prste svoje supruge pokušavajući da zadrži pribranost. Prema jednom izveštaju koji se kasnije pojavio u javnosti, Kamila je ležala na podu automobila dok je Čarls hrabro sedeo na svom sedištu i mahao grupi razularenih demonstranata koji su napali njihov automobil – rekla je Džejmsova.

Ona je objasnila da postoji i jedan snimak na kom se vidi da je Kamila instinktivno pokušavala da zaštiti Čarlsa jer joj je ruka u jednom trenutku ispružena i izgleda kao da šakom pokušava da ga zaštiti.

Tanjug/AP

Kamila je tu da uvek priskoči u pomoć kralju Čarlsu

“Sukob” s penkalom

Drugi događaj na kome je Čarls izgubio živce dogodio se nakon smrti njegove majke kraljice Elizabete II. Naime, kako su britanski mediji tada ocenili. prvi izazov u svojoj vladavini je novi kralj imao zbog “sukoba” sa penkalom. Naime, kralj Čarls je s kraljicom suprugom Kamilom prisustvovao prijemu u dvorcu Hilsboro u Severnoj Irskoj, gde se sreo s članovima skupštine Severne Irske. Tokom ceremonije potpisivanja knjige, pred kraj posete, on je shvatio da je isprva napisao pogrešan datum, a potom se požalio na penkalo koje je puštalo mastilo. Problem je rešila Kamila koja mu je pružila drugu olovku.

Osim te dve situacije kralj je vrlo staložen i izbegava da pokaže u javnosti bilo kakve emocije, čak i da je blago potresen. On jednostavno savršeno vlada svojim emocijama i uvek je pribran – zaključila je Džejmsova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO: