in

Branka Katić otkrila kako je odlazak na psihijatriju postao nešto najlepše što joj se desilo

Branka Katić otkrila kako je odlazak na psihijatriju postao nešto najlepše što joj se desilo

Branka Katić važi za jednu od naših najpopularnijih glumica, a karijeru je uspešno uspela da izgradi i u Holivudu.

Ona je, gostujući u jednoj emisiji, rekla nešto što bi trebalo svi da zapamte.

„Uvek se zafrkavam da kada si previše normalan, onda si malo i dosadan, ali mislim da je normalnost poštovati svako ljudsko biće i ne misliti da si bolji od drugih. Ne treba život provesti u nadmetanju i takmičenju, već raditi na sebi da budeš bolji, ali i bolji član zajednice u kojoj živiš i razvijaš najhumanije crte, kako bi sutra bio bolji svet“, rekla je Branka.

Branka Katić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Priznala je i u kojim trenucima je za nju popularnost prednost.

„Najviše volim publici da pričam priče, to je najlepši deo ovog posla. Popularnost mi nekad koristi kada, recimo, kasnim na avion, pa kad kažem: ‘Moram da prođem’, pa me ljudi puste i hvala im na tome. Svu tu ljubav ljudima vraćam kroz uloge“, istakla je ona i dodala:

„Svi treba da smo svesni svojih kvaliteta, ali i da smo u svemu tome skromni i zahvalni što smo imali prilike da upoznamo mnoge divne ljude, ali da budemo spremni da uvek radimo na sebi kako bismo svakoga dana videli nešto novo i naučili i mogli da pružimo sve onima koje volimo“.

Nije lose biti covek
Branka Katić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prvu filmsku ulogu ostvarila je u filmu „Nije lako s muškarcima“ i tu je sarađivala sa legendarnom Milenom Dravić.

„Tada nisam bila glumica. To je prva uloga koju sam dobila. Tada se otvorio čarobni svet i zaljubila sam se u svu tu neobičnost i značajnost našeg posla. Imala sam sreću da mi tada mamu igra Milena Dravić, koja nam je pomagala i u pripremama i na probama. Borila se za nas i zasmejavala kad je trebalo. Bila je veliki drug. Sve to što sam dobila od ljudi, koji su nesebični, mudri, imaju čemu da te nauče, gledala sam da dođem u priliku da imam mogućnost da pružim nekom drugom“, ispričala je glumica.

Ona je otkrila i koji je to najlepši trenutak njene karijere.

Branka Katić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Najlepši momenat moje karijere je bio kada sam bila u psihijatrijskoj bolnici, kada su mojoj mami menjali terapiju. Bilo je puno teško depresivnih, prolazila sam kroz neki hodnik. Jedna mlada devojka sa tužnim osmehom, kada me je pogledala osmehnula se kroz svu tu muku. Pomislila sam – ovo je najlepše što mi se desilo, jer kroz sve to što ona prolazi, mogu da joj dodirnem dušu i izazovem lepo osećanje. Zahvalna sam na tome“, iskreno je rekla Branka.

Imala je priliku da sarađuje i sa slavnim Džonijem Depom, a za njega ima samo reči hvale.

„Koliko god da je bilo skandala, suđenja, Džoni Dep je divan, zafrkava se sa svima, sa statistima, vadi lažan pištolj, traži kokice, kao dilindžer. Divan je prema svim članovima ekipe, bio mi je otkrovenje. Robert Redford, koji je legenda, nije imao asistenta na snimanju Marvelovog filma, pa je sam sebi išao po kafu, iako može bilo koga drugog da zamoli. Ne ponaša se kao druge holivudske zvezde, nego je čovek normalan“, izjavila je Branka Katić u emisiji „Jutro sa Majom“.

BONUS VIDEO: Branka Katić za Nova.rs na premijeri filma „Nije loše biti čovek“