in

Bolna ispovest Srđana Đokovića (FOTO)

Bolna ispovest Srđana Đokovića (FOTO)

Novak Đoković je najbolji srpski i svetski teniser. Na samom vrhu je već dugi niz godina i ceo svet se divi njegovim uspesima na terenu. Odavno je stekao armiju fanova koji prate svaki njegov korak. Sportista se zbog velike popularnosti stalno nalazi pod lupom javnosti, a veliko breme nosi njegova porodica.

Novakova braća Marko i Đorđe Đoković godinama su bili u njegovoj scenci sve dok svaki od njih nije pronašao svoj životni put. Da je oduvek bilo lako, nije. 

AP Photo/Elise Amendola

Novak Đoković je najtrofejniji srpski teniser

O tome kakav pritisak osećaju njegovi sinovi, govorio je i sam Srđan Đoković otac proslavljenog tenisera. Naime, on je jednom prilikom govorio o svojim velikim željama da porodicu ponovo okupi. Dotakao se Marka Đokovića koji godinama živi u Španiji daleko od medijske pompe.

-Sve ću uraditi da se Marko vrati u Srbiju. To mi je rak-rana što živi u Španiji. Nije podnosio to što je Novakov brat. Gde god da se pojavi, svi bi ga saletali i pitali za Novaka, a on je govorio da ga puste na miru, da je on Marko. Zato je otišao. Na leto završavamo veliku kuću nadomak Rume, nadam se da ću ga tako privući da dođe – rekao je Srđan.

Marko je tokom godina savladao pritisak javnosti, te je svog trofejnog brata često pratio na turnirima i bodrio ga iz lože.

Za razliku od Marka, najmlađi Đorđe do nedavno je živeo sa porodicom u Beogradu, a sada je Dubai njegova stalna adresa. Tu se preselio zbog poslovnog angažmana jer je nedavno posao direktor košarkaškog kluba Dubai koji će od naredne sezone biti deo reginalne ABA lige.

 Autorska prava Republika.rs / Tekst / Slika / Video /