in

BOJSI IZ “MUĆKI” PRIZNAO ZAŠTO JE POSTAO SRBIN! Mnogi će komentarisati njegovu ispovest: Gradonačelnik se umešao!

Glumac Džon Čalis, čuveni Bojsi iz “Mućki”, boravio je nedavno u Srbiji, a sada se uključio u Jutarnji program na televiziji “Prva”. Bojsi je otkrio i zašto se odlučio za srpsko državljanstvo.

– Upoznao sam narod i istoriju Srbije, jedva čekam da se vratim i saznam još više o vašoj zemlji. Imamo puno toga zadničkog, “Mućke” su našle neki zajednički teren, smejemo se istim stvarima, to je bilo veliko otkriće za mene. Jedan čovek mi je rekao da mu je gledanje “Mućki” jedino stavljalo osmeh na lice u teškom periodu za vašu zemlju, ovo me je naročito ganulo – rekao je čuveni Bojsi, pa otkrio kako je došlo do toga da dobije srpsko državljanstvo.

– Gradonačelnik mi je predložio da uzmem državljanstvo i time se osećam kao deo vašeg naroda. Osećam se vrlo blizu srpskom narodu. Ta povezanost preko komedije, nas zbližava i govori o tome da smo svi mi isti. Bilo bi sjajno da ovaj dokumentarac “Bojsi u Beogradu”, koji sam napravio u Srbiji, pomogne vašoj zemlji. Jedva čekam da se vratim u Srbiju i da ohrabrim i druge da posete Srbiju. Vi ste vrlo hrabar narod. Prvom prilikom se vraćam kod vas. Nikad mi se nije desilo da u srcu osećam takvu povezanost, kao ovu što osećam sa Srbijom – rekao je glumac Džon Čalis u jutarnjem programu na televiziji “Prva”.

foto: Facebook printscreen

Podsetimo, Čalis je i glavni akter dokumentarca o Beogradu, a tim povodom dao je intervju najtiražnijem britanskom dnevnom listu „Metro“ u kom sa oduševljenjem priča o Srbiji.

On je objasnio kako je nastala ideja za snimanje dokumentarca „Bojsi u Beogradu“.

– U februaru prošle godine, pre nego što je počeo ovaj horor, sedeo sam pevajući neke pesme za snimanja, kada se pojavila TV ekipa iz Srbije. Mislio sam da se neko šali sa mnom. Ali nije, kaže Čelis.

Ispričao je da je posetio Beli dvor, iako tamo nije bila porodica prestolonaslednika, ali kaže da zna kako su oni veliki ljubitelji „Mućki“.

– Otišao sam i do njihovog velikog fudbalskog kluba, Crvene zvezde, sreo sam se sa sveštenikom Hrama Svetog Save, naučio sam i kako da pijem njihovu divnu rakiju. Srbi apsolutno obožavaju „Mućke“. Viđao sam murale Dejvida Džejsona (Dež Boj u seriji, prim. prev.) i drugih junaka…, objašnjava Čalis.

U Beogradu je posetio i Muzej automobila gde je video žuti automobil na tri točka „rilajant regal“, kakav u „Mućkama“ voze Del Boj i Rodni Troter.

(Espreso)