in

Bojana Stamenov uz ovu ishranu uspela da smrša preko 70 kilograma

Bojana Stamenov uz ovu ishranu uspela da smrša preko 70 kilograma

Pevačica je 2020. godine odlučila da stvari preuzme u svoje ruke i u potpunosti promeni svoje životne navike.

Pevačica Bojana Stamenov pažnju publike privukla je svojim moćnim glasom, ali ni njena fizička transformacija nije prošlla nezapažena.

Naime, kada se pojavila na muzičkoj sceni Bojana je imala čak 71 kilogram više nego danas.

„Ako sada vratim film unazad, ja nisam redovno jela, zbog nastupa, koncerata. Često sam veći deo dana provodila u kolima, na nogama, na probi i onda kada zasednem da jedem to budu obilne porcije. I tu je bio jedan od problema. Neredovni obroci i vrsta hrane koju sam jela su bili najveći problemi. Razmišljala sam ko će da nosi svu tu hranu, činijice itd, ali se ispostavilo da kad se hoće, sve se može“, rekla je pevačica u emisiji „RTS Ordinacija“.

Prvi znak da nešto nije u redu, bio je visok nivo šećera u krvi.

Bojana Stamenov Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Jula 2020. imala sam veliki zdravstveni problem. Šećer mi je bio 27.7 i ja sam primetila da ne vidim. Do tada nikad nisam imala vidne probleme, bila sam jedna zdrava debelica i uvek je to bilo na granici insulinske rezistencije. Ja sam 2007. odstranila žučnu kesu i tada su mi rekli da moram da vodim računa šta jedem, jer sam potencijalni dijabetičar“, rekla je Bojana i dodala:

„Primetila sam da mi je zdravstveno stanje ugroženo kada sam postala agresivna, ljuta, na sve sam reagovala…Otišla sam na endokrinologiju i rekla doktorki: ‘izvinite što vas ne gledam, jako sam nervozna i ne vidim.’ Ona me je saslušala. BIlo mi je dosta da moram da se šalim na svoj račun, da tražim dodatnu stolicu kada odem negde. Gradom nisam prošetala dugo. Rekla sam joj da bih volela operaciju želuca, nisam znala da se to kod nas u Beogradu radi“, dodala je ona.

Bojana Stamenov
Bojana Stamenov Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Do operacije smanjenja želuca nije došlo, ali je uz pravilu ishranu i savete endokrinologa uspela da svoju liniju maksimalno sredi.

„Plan ishrane je bio sličan nutricionističkom režimu. Imala sam tri obroka dnevno, smela sam voće i obrok svaki mi je bio zasitan. Nikad nisam bila gladna. Pa za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, salatu i voćku, ali samo u početku dok sam bila na svedenijoj ishrani. Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata i isto voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlekom ili integralni rižoto sa pečurkama ili salatu neku ili ribu“, zaključila je ona.

BONUS VIDEO: Slučaj Jelena Dokić: „Ritern“ koji je oduševio svet! – gosti Bojana Stamenov, Ana Jovanović i Radmila V. Bojović