in

Bojana Novaković oplela po Vučiću nakon jučerašnje tuče u Skupštini

Bojana Novaković oplela po Vučiću nakon jučerašnje tuče u Skupštini

Jučerašnji skandal u Skupštini Srbije izazvao je oštre reakcije javnosti – da sve izgleda kao cirkus, a ne mesto gde je sedeo predsednik republike zajedno sa narodnim poslanicama, slaže se i glumica i producentkinja Bojana Novaković.

Nemile scene iz Skupštine nisu bile retkost u dosadašnjoj parlamentarnoj istoriji Srbije, naprotiv. Često su se poslanici sukobljavali verbalno, ponekad i fizički, ali ono što je praksa jeste da se u takvim trenucima proglašava pauza i prekida sednica na kratko. Ipak, predsedavajući Vladimir Orlić nije imao takvu ideju tokom jučerašnjeg zasedanja.

Nakon obraćanja opozicionih predstavnika, na koje je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić došlo je najpre verbalnog, a onda i fizičkog obračuna između poslanika vlasti i opozicije.

Burna sednica Skupštine, gde smo videli vređanje i fizički sukob biće nastavljena danas. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pred poslanicima u četvrtak je govorio o izveštaju Vlade vezan za Kosovo i Metohiju, ali nije pokazao tekst francusko-nemačkog predloga. Opozicija je to kritikovala i poručila da neće biti predaje Kosova, te da treba transparentno izneti sve detalje vezane za sporazum. Danas nas očekuje nastavak diskusije vlasti i opozicije, a sve informacije iz minuta u minut možete pratiti u lajv blogu na Nova.rs.

Jučerašnje događaje iz Skupštine, međutim, komentarisala je i glumica i producentkinja Bojana Novaković.

Na Tviteru je podeljen snimaka u kojem umalo dolazi do fizičkog obračuna poslanika, a potom je bio i komentar da je sve ovo „pozorište u režiji Aleksandra Vučića“. Sa time se složila Novaković.

„Izuzetan reditelj. Još više izuzetan glumac“, napisala je ona kratko.

BONUS VIDEO: Totalni haos u Skupštini: Orlić ne da opoziciji da govori po poslovniku, odredio pauzu dok se ne smiri situacija