in

Biografja Mel Gibsona

Biografja Mel Gibsona

Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nekada najveći zavodnik među glumcima Mel Gibson, ovih dana živi u ilegali. Iako sutra puni 67 godina, to nije razlog što je usporio.

Naime, nakon skandala koji mu je zamalo uništio sve što je godinama gradio Mel je odlučio da upsori. Danas je prava retkost videti ga u javnosti, a poslednje fotografije ovog glumca uslikane su u novembru prošle godine kada je sa upola mlađom devojkom Rosalilnd Rosom šetao u jednom odmaralištu.

Gibson je rođen u saveznoj državi Njujork kao šesto od 11 dece. S porodicom se preselio u Australiju kada je imao 12 godina zbog promene poslova svojih roditelja, a upravo tamo je kasnije studirao glumu na Nacionalnom institutu dramske umetnosti u Sidneju.

Mel je u filmu debitovao 1977. godine i za prvu je ulogu dobio samo 300 dolara. Već dve godine kasnije pojavio se u filmskom serijalu “Mad Max”, koji je označio i prekretnicu u njegovoj karijeri. Glumio je u brojnim istorijskim dramama, akcijskim filmovima i romantičnim komedijama, a osvojio je publiku raznih žanrova, piše Dnevnik.hr

80-ih godina pokrenuo je i sopstvenu produkcijsku kompaniju, a negde u to vreme je krenuo i u osvajanje Holivuda. Za film “Hrabro srce” koji je sam režirao i odigrao glavnu ulogu dobio je Zlatni globus za najbolju režiju, kao i Oskara za najbolji film i režiju iste godine. Režirao je i film “Pasija” za koji je dobio brojne pohvale i kritike širom sveta, a Gibson je do tog trenutka već bio jedno od najvećih imena Holivuda.

Uz bogatu karijeru vodio je i zanimljiv privatni život, koji je do pre svega nekoliko godina bio izuzetno miran. Svoju prvu suprugu Robin Denis Mur upoznao je krajem 70-ih godina dok je još bio relativno nepoznat glumac. U junu 1980. godine stali su pred oltar u Australiji, a zajedno su dobili jednu ćerku i šestoricu sinova. Posle 26 godina braka, Mel i Robin su se 2006. godine razveli.

Mel Gibson
foto: Profimedia

Nekoliko godina kasnije Gibson je u jednom intervjuu istakao kako su problemi u njihovom braku započeli na dan kada su njega uhapsili zbog vožnje u pijanom stanju u Malibuu. Zahtev za razvod Robin je podnela 2009. godine, a dve godine kasnije njihov razvod je finalizovan. Kako par nije pre braka potpisivao predbračni ugovor, Robin je dobila polovinu svega što su zajedno zaradili.

Nakon razvoda, Gibson je započeo vezu s ruskom pijanistkinjom Oksanom Grigorijevom. Par je dobio ćerku Luciju 2009. godine, a već godinu kasnije razišli su se. Grigorijeva je Mela prijavila policiji zbog navodnog maltretiranja te slavni glumac nije smeo prići njoj, a ni njihovoj ćerki. Kako stoji u zapisniku iz policije, pijanistkinja je glumca optužila za nasilje u porodici. Zbog optužbi Gibsona su odbile neke producentske kuće te se godinama branio da ništa od navedenog nije istina.

Mel Gibson
foto: Profimedia

“Nikada se ni prema kome nisam nasilno ponašao. Jasno mi je da sada mnogi tako misle i poštujem to, ali sve što ste čitali u medijima je čisto smeće. Sve činjenice se moraju staviti u kontekst, a sve što sam hteo je izlaz iz toksične veze”, ispričao je Gibson u intervjuu godinama nakon optužbi. Nakon godina borbe na sudu, Gibson je napokon dobio potvrdu da može da viđa ćerku te je Oksani morao platiti 750.000 dolara.

Od 2014. godine slavni glumac je u vezi s Rosalind Ros, koja je pre par godina rodila njihovo prvo i Gibsonovo deveto dete. Upoznali su se kada je ona počela da radi za njegovu produkcijsku kuću Icon i ubrzo su se zaljubili. Par je pod lupom javnosti s obzirom da Rosalind ima 32 godine, a Mel Gipson 67 godina.

Bonus video:

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)