in

“Bio sam ponosan na sebe što sam uspeo da osvojim jednu od najlepših žena Beograda”

“Bio sam ponosan na sebe što sam uspeo da osvojim jednu od najlepših žena Beograda”

Poznati glumac Predrag Ejdus napustio nas je pre pet godina, a do poslednjeg dana uz njega je bila supruga Milica, kao i deca Filip i Vanja, koje su dobili u braku dugom preko četiri decenije. 

Proslavljeni umetnik i stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu, svoju suprugu je sreo pre nego što je započeo uspešnu karijeru.

Iako je ona bila nešto starija, ljubav je pobedila sve prepreke.

Inače, Milica je diplomirani arhitekta, a kako je Predrag govorio bila je jedna od najlepših žena Beograda.

„Primetio sam je mnogo pre nego što sam je upoznao. Stanovao sam kod Pravnog fakulteta, a ona je tuda svakodnevno prolazila sa drugaricama na putu do Arhitektonskog fakulteta. I stvarno je bila prelepa, pa su je primetili pa su je primetili i svi drugi, ne samo ja. Mi smo u to doba bili klinci, one su već bile studentkinje, a mi gimnazijalci. Nisam ni sanjao da će biti moja“, prisetio se u jednom intervjuu Ejdus.

Brak sa Milicom smatrao je kao svojevrsan uspeh.

Predrag Ejdus Foto: E-Stock/Aleksandar_Baclija

„Kasnije smo se upoznali i sve je imalo prirodan put, pa je tako došlo i do našeg zbližavanja i braka. Venčali smo se kada sam se vratio iz vojske 1975. godine i naravno da sam bio ponosan na suprugu, ali i na sebe što sam uspeo da osvojim jednu od najlepših žena Beograda.“

Jednom prilikom, otkrio je šta je ključ uspeha njihove zajednice.

„U braku mora da ima razumevanja, a po svemu sudeći supruga ga je imala za mene kao i ja za nju. Ne postoji idealan brak, ali mi smo se venčali i dobili decu iz ljubavi, bavili se sličnim profesijama i verujem da smo zbog toga uspeli. Imali smo slične ideje kako da vaspitavamo decu, pa ih tako nikada nismo lagali, čak i kada se govorilo o neprijatnim istinama. Posle svega, zapitam se da li je moguće da smo tako dugo zajedno i poželim da i sebi i njoj dodelim medalju. Ipak, znam da bi ona više volela lep prsten, što planiram da joj kupim za godišnjicu“, izjavio je on u intervjuu 2009. godine.

Ćerka Vanja nastavila je njegovim stopama, a sin Filip je doktorirao na Fakultetu političkih nauka, gde i danas radi.

„Svojim najvećim uspehom smatram to što su moja deca postali svoji ljudi. Često sa suprugom razgovaram o tome šta je to ili ko je to od nas zaslužan za taj uspeh. Ona smatra da je njen udeo veći, a ja joj dajem za pravo“, istakao je jednom prilikom.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica