in

Bila je zvezda devedesetih, a danas radi u staračkom domu u Americi

Bila je zvezda devedesetih, a danas radi u staračkom domu u Americi

Pevačica narodne muzike Anica Milenković započela je muzičku karijeru krajem osamdesetih godina prošlog veka, a potom se povukla sa scene.

Muzičku karijeru započela je kao dete, sa svega 13 godina, pa je tako nastupe uklapala sa školom.

Proslavila se hitom „Na lančiću ime tvoje“.

Koliko je početak bio težak za nju, govorila je Anica u inervjuu za „Sabor“ pre dosta godina.

„Teško je bilo biti đak i pevač u isto vreme. Koliko sam tugovala, patila i plakala samo ja znam. Posle časova, moji vršnjaci su išli na seoske svetkovine i zabave, a ja sam žurila na koncerte, gostovanja na radio i TV-stanicama. Putovala sam, vraćala se kasno kući, bila hronično neispavana“, pričala je ona.

Anica se potom potpuno povukla sa scene, napustila Srbiju, i sad živi u Americi.

Na Floridi se bavi muzikom, ali tokom pandemije je radila i mnoge druge poslove kako bi zaradila novac.

Održava stanove i kuće, radila je i kao nadzornik spremačica u jednoj banci, čuva stare ljude u staračkom domu.

„Pre korone imala sam mnogo posla, nisam stajala. Onda je usledio haos i, naravno, da je posla manje. Ja sam neko ko nikada ne kuka nad sudbinom. Nikada nisam imala muškarce sa parama, uvek sam u sebe ulagala sama. Imam dvoje dece, ćerkicu Barbaru i sina Filipa, kojima sam najpotrebnija sada kada rastu. Prošla godina je bila odlična za pevanje. Onda je došla korona i posla više nema“, pričala je pevačica, pa dodala:

„Pošto sam u Floridi, ovde dosta ljudi ima kuće i stanove koje izdaju ljudima iz celog sveta. Ja sam te kuće održavala. Plaćena sam bila za to da sređujem i čistim tuđe stanove, kuće. Održavala sam banke, tamo bila supervizor. Hvala bogu, odlična sam u tome i za istog čoveka radim već tri godine. Kako su stala putovanja, a i moje svirke, morala sam više da zaradim za svoju decu, pa sam počela da radim sa starim ljudima.“

Anica je ispričala da nije lako brinuti o starijima, ali da se ona nijednog posla ne stidi jer joj treba novac zbog dece.

„Ne stidim se da ispričam nekome kako se babi briše dupe, pa kako je kada počne da se guši, kada treba da je okreneš na stranu da se ne uguši. Te ljude treba presvlačiti, te ljude treba kupati, većina njih nije sposobna, stari su, bolesni“, ispričala je Anica.

Zbog porodičnih problema u jednom trenutku imala čak 115 kilograma, ali je uspela i to da sredi vremenom.

BONUS VIDEO: Top 5 najlepših prirodnih pevačica