in

Balašević je i pred matičarem uspeo sve da nasmeje

Balašević je i pred matičarem uspeo sve da nasmeje

Godinu dana ranije dobili su prvu ćerku Jovanu.

Jedna od najvećih ljubavi poznatih parova na ovim prostorima, koja je trajala decenijama, tačnije do njegove smrti 2021. godine, bila je između Đorđa i Olivere Balašević.

Voljena mu je u mnogim pesmama bila inspiracija, a poznato je da su joj posvećene numere „Provincijalka“ i naravno „Olivera“.

U braku su dobili troje dece, Jovanu, Jelenu i Aleksu, ali nikada nisu previše otkrivali o svom životu.

Jednom prilikom, Olivera se prisetila njihovog venčanja te 1981. godine.

„Kasnili smo na sopstveno venčanje… Tada je Jovana već bila rođena, kada smo se venčali, i ja sam zbog albuma za devojčicu i slike želela da budem u belom, mislim da je to san svake devojke, a Đole je bio neposredniji, on je imao farmerke i prsluk, patike naravno i stavio je bedž – Mapete“, ispričala je Olivera jednom prilikom.

Kumovi su im bili poznati muzičari, a čuveni kantautor je i tada uspeo da nasmeje sve okupljene.

đorđe balašević
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

„Svadba je bila skromna, upriličena u četvrtak 7. maja 1981. godine, s obzirom na to da je Đorđu umrla majka. Kumovi su bili Biljana Krstić i Josip Boček, koje je Đole ‘prevario’ rekavši da treba da snimaju neku emisiju na televiziji i da obavezno ponesu lične karte. Ja sam imala užasnu tremu, a Đorđe je pravio viceve čak i na sopstvenoj svadbi. Kada su se otvorila vrata kod matičara i začuli se zvuci ‘Svadbenog marša’, dočekali su nas matičar i njegova asistentkinja sa lentama, a Đole je to morao da prokomentariše: ‘Oho – vidi Mis i prva pratilja!’“, prisetila se ona u jednom intervjuu i dodala:

đorđe balašević
Foto: Privatna arhiva

„Kad su pitali da li neko ima nešto da prijavi, on je matičaru pružio ključeve od automobila i rekao da nešto nije u redu sa ler-gasom, auspuh nešto ne radi dobro… I tako smo se mi ‘legalizovali’“, ispričala je ona.

Podsetimo, Đorđe je 2001. objavio album „Dnevnik starog momka“ posvećen svojoj najvećoj ljubavi i podršci. Svaka od dvanaest pesama nosi naziv nekog ženskog imena, a kombinacijom početnih slova tih imena, dobija se: Olja je najbolja.

BONUS VIDEO: Premijera neobjavljene pesme Đorđeta Balaševića