in

Alek Boldvin optužen za ubistvo iz nehata

Alek Boldvin optužen za ubistvo iz nehata

Alek Boldvin, Foto: Profimedia

Alek Boldvin i Hana Gutijerez-Rid biće optuženi za ubistvo iz nehata u smrtonosnoj pucnjavi na snimateljku “Rusta”, Halinu Hačins.

Prvi sudski okružni tužilac Novog Meksika Meri Karmak-Altvis i specijalni tužilac za Rust Andrea Rib rekli su ovo u pisanoj izjavi.

Dejv Hols, pomoćnik direktora, izjasnio se krivim po optužbi za nesavesno korišćenje smrtonosnog oružja.

Alek Boldvin je optužen za ubistvo iz nehata
Alek Boldvin je optužen za ubistvo iz nehatafoto: Profimedia

– Da je bilo ko od ove tri osobe – Alek Boldvin, Hana Gutijerez-Rid ili Dejvid Hols – uradio svoj posao, Halina Hačins bi danas bila živa. To je tako jednostavno – rekla je Andrea Reeb, specijalni tužilac kojeg je “DA” imenovao za slučaj.

– Dokazi jasno pokazuju obrazac kriminalnog zanemarivanja bezbednosti na setu filma ‘Rust’. U Novom Meksiku nema mesta za filmske setove koji ne shvataju ozbiljno posvećenost naše države bezbednosti oružja i javnoj bezbednosti – dodala je ona.

I Boldvin i Gutijerez-Rid se suočavaju sa maksimalno 18 meseci zatvora ako budu osuđeni.

Podsetimo, holivudski glumac Alek Boldvin (64), slučajno je upucao i ubio Halinu Hačins na setu vestern filma u oktobru 2021. Glumac je 15 meseci negirao odgovornost za nesreću, insistirajući da nije povukao obarač, uprkos forenzičkoj analizi FBI pištolja koji je koristio i zaključeno je da ipak jeste povukao obarač. Boldvina je prvo tužio Halinin udovac Metju 2022. godine, ali je tužbu rešio neotkrivenom sumom.

Bonus video:

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso/Telegraf)