in

Album koji se sluša od prve do poslednje pesme!

Album koji se sluša od prve do poslednje pesme!

Pevačica, kompozitorka, hitmejkerka Bojana Vunturišević objavila je dugoočekivani album “Ljubav”, sa sedam novih pesama i tri ranije objavljena singla “Madrina”, “Money” i “Ljubav”.

Kada je krajem prošle godine objavila „Ljubav“, sa spotom koji je izazvao veliku pažnju i još jednom potvrdio Bojanino mesto liderke novog talasa, koja nenametljivo, ali suvereno vlada našom muzičkom scenom, bilo je jasno da publika može da očekuje raskošno izdanje sa prepoznatljivom emocijom i estetikom ove poznate umetnice.

Njen prvi solo album „Daljine“, objavljen nakon izlaska iz grupe „Svi na pod“, doneo joj je ljubav publike celog regiona, dok su „prelazak“ u Bassivity i saradnje sa pevačicama Sarom Jo, Senidah i Natašom Bekvalac, otvorile novo poglavlje njene karijere i stavile je u centar vidokruga mejnstrim publike.

Foto: Mladen Teofilović i Jelena Janković

Iako zaokuplja pažnju masovne publike, Bojana ne odustaje od svog izvornog zvuka i jedinstvenog talenta za komponovanje i pisanje tekstova, što se možda i najbolje do sada čuje na albumu „Ljubav“! Na pesmama je radila sa Slobodanon Veljkovićem Cobijem i Lukom Jovanovićem Luxonee-jem, koji je i producent celog albuma. Takođe, na albumu „Ljubav“ Bojana nastavlja saradnje koje su obeležile i njen prethodni, pa joj se kao saradnice i ovde priključuju pesnikinje Minja Bogavac i Maša Seničić, kao i njen dugogodišnji saradnik Ivan Mirković Bambi.

Kako je napisala o svom novom albumu za magazin Elle: „Od Daljina pa do danas rodila sam život i videla smrt. Taj Početak i taj Kraj glavne su okosnice moje Ljubavi zbog koje prosipam dušu kroz deset pesama.“

– Moja Ljubav je, kao i sve ljubavi, prolazila kroz razne faze. Na početku, Ljubav je bila Sama. Suočena sam Krajem i sa smrću koja mi je odnela najveći životni oslonac u večnost – mog tatu, pitala sam se gde je sad i otvoreno priznala da bez njega ne znam šta da radim. Brojala sam i beležila taktove svoje usamljenosti, ali i u tim trenucima morala sam da naučim da postanem i ostanem svoja, svoja jedina ratnica, stanica i smernica.

Foto: Mladen Teofilović i Jelena Janković

Život je dalje tekao, pa i Ljubav sa njim. Od koncepta Sama stigla sam do Madrina perioda koji obeležava borba za moja autorska i izvođačka prava. Između sudskih parnica, druženja sa advokatima i poseta Službi za borbu protiv organizovanog kriminala pisala sam pesme i tada su nastale Madrina, Ramba, Money i Care. Upala sam u hustle mood. Trebale su mi pare kojima bih kupila slobodu i pravdu. I sve sam to pokupovala, nešto je bilo na sniženju.

Onda sam nekog ponedeljka u septembru 2019. godine otišla u studio kod Slobodana. Samo je pritisnuo space na tastaturi i Beti je počela da peva „Počnimo ljubav ispočetka“. Potpuno nesvesni težine zadatka koji smo sami sebi postavili, napisali smo savremenu verziju ovog jugoslovenskog klasika. „Ljubav ispočetka“ naše generacije, o našoj svakodnevnici i problemima, sa željom da sve izbrišemo i krenemo od nule.

Nikad brže pesmu napisali nismo. Jedna nam nije bila dovoljna, pa smo onda odmah sutradan napisali i „Svemirsku ljubav“ zahvaljujući kojoj je album dobio krajnje ime – Ljubav.

Foto: Mladen Teofilović i Jelena Janković

Sve je Ljubav i Ljubav je svuda. Ljubav je prema partneru, prema detetu, prema roditelju, prema porodici i prijateljima. Ljubav je borba. Ljubav je i samoća. Ako postoji i tada, znači da je istinski nosiš u sebi, a ja sam kroz ovaj proces o sebi saznala da je imam i u beznađu, da je imam uvek.

U nedelji kada izlazi album, Ognjenka Lakićević izgovorila je dve reči i njima najtačnije definisala moje osećanje povodom albuma – neprijantna bliskost. Da, sa svojom publikom u subotu ulazim u tu „neprijatnu“ bliskost. Zajedno ćemo proći kroz razne faze. Biće teških reči, emocija i stanja, ali iz svega toga ćemo izaći kao jači, bolji i svesniji ljudi. Samo Ljubav. – napisala je Bojana.

Album “Ljubav” dostupan je na linku – https://bassivity.bfan.link/ljubav-album

Video spot za pesmu “Ljubav” – https://youtu.be/xX_oSN5hcpI

***

Bonus video: Vuk i Dimitrije ocenjuju MAC autfite bez dlake na jeziku – ovo morate da čujete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram