in

Albanija je na poslednjem mestu, a pogledajte gde je Srbija i ko ubedljivo vodi

Albanija je na poslednjem mestu, a pogledajte gde je Srbija i ko ubedljivo vodi

Evrovizija će se ove godine održati u Liverpulu, i to u periodu od 9. do 13 maja.

Fanovi ovog muzičkog takmičenja već sada sa nestrpljenjem čekaju da gledaju i glasaju za svoje favorite, a kladionice su već počele sa predviđanjem potencijalnog pobednika, iako mnoge države učesnice nisu još uvek ni odabrale pesmu.

Država koja je prošle godine trijumfovala, i sada važi za favorita. Ukrajinu će predstavljati duo Tvorchi, sa numerom „Heart of steel“.

Visoko se kotiraju is skandinavske zemlje – Švedska, koja je na drugom mestu, kao i Norveška i Finska, koje je prate u stopu. Od ove tri države, jedino Norveška je izabrala predstavnika, a to je Alessandra, koja će pevati numeru „Queen of Kings“.

Od petog do desetog mesta, lista glasi ovako: Engleska, Češka, Italija, Izrael, Francuska i Holandija.

Pre neki dan završilo se hrvatsko takmičenje „Dora“, a pobedu je odneo sastav Let 3, sa pesmom „Mama ŠČ“ i za samo jedan dan privukli su pažnju publike u Hrvatskoj, regionu, ali i Evropi. Ipak, na kladionicama se ne kotiraju baš idealno i trenutno su predviđanja da će zauzeti 18. mesto na najvećem muzičkom takmičenju na našem kontinentu.

Foto: eurovisionworld.com

Što se naše zemlje tiče, iako još uvek nije odabrano ko će nas predstaviti ove godine, Srbija se nalazi na 17. mestu ove liste.

Poslednje, 37. mesto, trenutno se predviđa Albaniji, koju predstavljaju Albina & Familja Kelmendi, sa pesmom „Duje“.

Podsetimo, Ukrajina je pobedila na prošlogodinjem takmičenju za Pesmu Evrovizije, a grupa Kaluški orkestar odnela je glavnu nagradu. Ipak, zbog stanja u Ukrajini, Evrovizija će se održati u Liverpulu.

BONUS VIDEO: Konstrakta otkrila da li će biti u žiriju u takmičenju za pesmu Evrovizije: Evo koga je podržala