in

7 jednostavnih saveta Ramba Amadeusa kako da vam život bude bolji!

Muzičar Rambo Amadeus je putem svoje Fejsbuk stranice svim fanovima poželeo srećne civilne i verske praznike, blagdane, Novu godinu i tom prilikom podelio nekoliko saveta za bolji život.

Rambo, čije je pravo ime Antonije Pušić, je u Novogodišnjoj poslanici poželeo svima da u 2015. rade puno radno vreme i „to baš ono što vole i znaju, i da od toga mogu normalno da žive“.

„Naravno, ta situacija neće sama pasti s neba, cilj postiže samo onaj ko ga je sebi prethodno postavio. Ideja, da bi bila realizovana, mora prethodno da bude detaljno smišljena. Da bi došli do ideje, krenite od želje. Šta želite da radite? Ako ne želite da radite uopšte, onda vam ovaj savet ne vredi“, napisao je Rambo.

Evo njegovih 7 saveta
– Pazite šta i koliko jedete, jer moja je baba govorila da zdravlje ulazi na usta, ali to znači da onda i bolest ulazi na usta, a internet je pun saveta na tu temu, izvolte proguglajte.

– Ujutro popijte čim otvorite oči limunadu s mlakom vodom bez šećera. Ja sam tako vratio aparat za varenje u regrutsko stanje.

– Vodu sa česme za piće ledite u plastičnoj flaši, pa je otapajte na dnevnoj svetlosti, jer će tako sav kamenac da se nataloži na dnu, a vi ćete piti kvalitetnu vodu s vašeg privatnog glečera! Jeftinija je i bolja od flaširane!

– Pazite s kim se družite. Glup prijatelj pravi više štete nego inteligentan neprijatelj. Provereno. Najvažnije je da imate bar dvoje za koje znate da su pametniji od vas. Ja imam, iako mi je teško da priznam.

– U doba virtualne komunikacije, najbolje je da smanjite broj prijatelja na Fejsbuku, ali povećate kriterijum po kome ćete birati čije ćete postove pratiti. Vreme je najskuplje. Bolje da zijate u jednu tačku nego da tovarite mozak budalaštinama. Jer zijanje u jednu tačku je meditacija. Tovarenje budalaštinama je… mentalno trovanje.

– Garderobu i sve ostale stvari menjajte između sebe, trampa je najstariji oblik trgovine, ne treba vam ni dinara za to, a apsolutno zadovoljava drevni sakupljački refleks.

– Ne zaboravite da su moji koncerti i večeri glomazne poezije zabavni i poučni istovremeno, nakon programa svi izlaze mentalno bogatiji, i emocionalno osveženiji, puni elana i ideja, pa se karta koju platite ne može tretirati kao trošak, nego kao investicija, kako u moj rad tako i vaš razvoj.

Balkanpress