in

Žene u Srbiji žele skandinavske pramenove: Frabaju se samo posebna mesta, a efekt “sunca u kosi” je najbolji koji smo do sada videli

TikTok i Instagram i ovog leta nameću trendove u svetu lepote i kose, a trend farbanja kose koji zbirno ima na milione pregleda, i to kako kažu s dobrim razlogom, naziva se “Scandi hairline”.

Ovaj trend je inspirisan prirodnim plavušama i trenutno na TikToku ima više od 46 miliona pregleda. U čemu je posebnost ovog trenda jasno je već na prvi pogled – efekat posvetljivanja utiče ne samo na izgled kose, već i na sjaj lica, zbog čega čini da izgledate mlađe i svežije.

To se postiže tehnikom posvetljivanja tzv. “babyhair” odnosno tankih vlasi kose uz rub čela koje se toniraju posvetljivanjem u nijansu ili dve svetlije od vaše prirodne boje kose ili boje postignute tehnikom pramenova. Na taj način se postiže utisak kao da je vaša kosa prirodno posvetlela na suncu. Odličan je efekat i kada kosu nosite podignutu u rep ili punđu.

 

 

 

 

Na pitanje zbog čega je trend “scandi hairline” toliko popularan, profesionalci zaključuju da je to zbog toga što je i zahvaljujući trendu tihog luksuza sada mnogo traženiji izgled kose koja izgledna prirodnije, sa iluzijom prirodnih pramenova.