in

Zaboravite na urednu šminku: Ovu godinu obeležiće “slept in” mejkap, svetske influenserke ga obožavaju

Poslednje dve godine su obeležili trendovi “clean girl” estetike, a u ovu godinu ulazimo sa sasvim suprotnim bjuti trendovima. Umesto uredne šminke prirodnog izgleda, u fokusu je messy šminka koju karakterišu tamniji tonovi. Najnoviji trend jeste “slept in makeup”. Jedina razlika je ta da vam nisu potrebni izuzetno tamni tonovi. 

 

 

 

Muze ovog makeup trenda jesu Lili Rouz Dep i Suki Voterhaus. Iako ima status neuredne šminke, sa ovim mejkapom uvek delujete doterano, otmeno, i dovoljno formalno i elegantno, pa ga tako možete kombinovati i uz svečane haljine. Sa druge strane, možete da ga kombinujete uz određenu bajkersku kožnu jaknu i dobre čizme.

 

 

Kako da rekreirate slept in mejkap?

Za ovaj način šminkanja vam je braon olovka za oči najbolji prijatelj. Braon olovku nanesite na gornju i donju liniju kapaka i zatim je prstom razmažite. Dobićete željeni smokey eyes efekat. Nakon toga, dodajte senku za oči u određenboj burgundI nijansi i takođe je razmažite prstima. Na uglove očiju dodajte komplementarne šljokice. Zatim dodajte maskaru. Sa usnama možete da eksperimentišete, jer nema određenog pravila. Možete se odlučiti za braon olovku i nude karmin, kao i za neku od crvenih nijansi. Samo se setite, imperativ je da izgleda kao da vam vam ruž za usne traje od minule noći.

BONUS VIDEO: