in

Uklonite staračke PEGE na licu: Šest PRIRODNIH metoda ih efikasno NEUTRALIŠU

Uklonite staračke PEGE na licu: Šest PRIRODNIH metoda ih efikasno NEUTRALIŠU

Nemoguće je ukloniti staračke pege jednostavno i brzo. Ima više načina za to. Neki su brži i efikasniji, neki sporiji, ali ono što je bitno, jeste da je moguće otarasiti ih se.

Staračke pege imaju taj naziv koji se vezuje za starost, ali činjenica je da vi ne morate imati mnogo godina da bi se one pojavile. Vaša koža stari i brže od vaših godina ukoliko ne vodite računa o sebi i ne negujete je kako treba. U tom slučaju, staračke fleke na koži mogu se pojaviti i već u četrdestim, pa i ranije.

Prirodni načini za uklanjanje: 

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je odlično za lice prvenstveno jer je prirodan izvor alfa hidroksi kiseline koja deluje kao eksfolijator. Primena je jednostavna. Ukoliko vam je koža suva, možete ga pomešati sa maslinovim uljem inače ga koristite direktno ili razblažite sa vodom. Umočite komadic vate u jabukovo sirće i nanesite na staračke pege. Ostavite da deluje preko noći, a tretmana se pridržavajte mesec dana. Nakon tog perioda primetićete razliku.

Limun za lice

Limun je jedan od najboljih i najpoznatijih prirodnih agenasa za posvetljivanje kože pa kao takav je dobar tretman za uklanjanje staračkih fleka. Sadrži limunsku kiselinu, koja, kao i druge voćne kiseline, uklanja površinski sloj kože i stimliše stvaranje novih ćelija.

Iako se često preporučuje da samo isečete krišku limuna i njome namažete lice, naš je savet da sa tim budeteobazrivi. Može izazvati iritaciju i peckanje i možda je bolja varijanta da uklanjanje staračkih pega limunom započnete nekom razređenom varijantom.

Preporuka je da se ovo radi 2 puta dnevno.

Maslačak

Ova biljka koju smatramo korovom, zapravo je prava stvar za uklanjanje staračkih pega i podmlađivanje kože. A nećete verovati koliko je jednostavno upotrebiti je. Sve što je potrebno jeste da uklonite cvet i da beli sok koji izlazi iz stabljike namažete na svoje lice.

Jogurt

Jogurt sadrži mlečnu kiselinu i maske koje us napravljene na ovoj bazi mogu imati blago izbeljujući efekat. Evo predloga za jednu masku: Pomešajte kašiku jogurta, 2 kašike ovsene kaše u gustu smesu. Nanesite masku na lice i ostavite pola sata. Isperite. Koristite dva puta nedeljno tokom 2-3 meseca i vaše lice biće ponovo ujednačeog tena i bez staračkih pega.

Shutterstock

 

 

Paradajz

Paradajz sadrži likopen koji izbeljuje kožu i zato se često koristi kao domaća maska za uklanjanje staračkih pega. Kao i maslačak i limun, i on se lako koristi. Isečete krišku, namažete pege, ostavite da deluje. Radite tako dva puta dnevno.

Poželjno je kod ovakvih prirodnih tretmana da imate neprskane proizvode. Ukoliko niste u prilici da ih nabavite, sigurnija je varijanta koristiti kreme za uklanjanje staračkih pega, nego eksperimentisati sa pesticidima, herbicidima i ostalim hemikalijama na svojoj koži.

Ricinusovo ulje

Ovo ulje čini čuda za kosu, a provereno je dobro i za lice, odnosno za uklanjanje staračkih pega. Samo nanesite nekoliko kapi ulja ricinusa i pustite da koža upije. Ponavljajte dva puta dnevno i za mesec dana vidćete razliku koja će vas oduševiti.

BONUS VIDEO