in

Trik profesionalnih frizera: Naprskajte ovo na kosu i više nikad neće biti naelektrisana

Trik profesionalnih frizera: Naprskajte ovo na kosu i više nikad neće biti naelektrisana

Da bi frizura izgledala uredno i zdravo, naelektrisana kosa je nešto što definitivno želite da izbegnete. Male dlačice koje „štrče“ tu i tamo stvaraju neuredan izgled. Istina je da mogu doprineti i da kosa izgleda suvo, čak i ako to nije. 

Zašto je kosa naelektrisana?

Promena vremenskih uslova, češalj za kosu, fen ili pegla, imaju jednu zajedničku stvar. Svi oni doprinose da kosa bude naelektrisana. Korišćenje mnogo gela će zalizati frizuru ali tada naelektrisana kosa može izgledati masno.

Shutterstock

 

Kako da kosa ne bude naelektrisana?

Potrebno je da unesete dovoljno vlage u kosu kako biste sakrili suve vlasi i istovremeno je održali dovoljno suvom da ne bi izgledala masno. Idealan proizvod za ovo je lak za kosu. Manje masti od gela i samim tim je prikladniji u ovoj nameni.

Lak za kosu

Shutterstock

 

 

Ukoliko lak nanesete direktno, ponovo rizikujete izgled masne kose zbog previše sjajnog ili ukočenog izgleda. Ono što bolje funkcioniše je da lak prethodno nanesete na četku, a potom njom očešljate kosu. Na taj način ćete ukrotiti neposlušnu kosu, a zahvaljujući laku vlasi će ostati u mestu, prenosi Marie Claire.

BONUS VIDEO:

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /