in

Trend koji je zaludeo ceo svet: Nov način konturisanja lica u samo jednom potezu daje moć da naglasite sve što želite

Konturisanje lica postalo je nezaobilazan korak u skoro svakoj mejkap rutini. Iako se sve češće zagovara šminkanje koje podrazumeva samo nekoliko proizvoda, oni za konturisanje se gotovo uvek nađu na tom spisku. Najnovija tehnika je glowtouring. 

Jedan od ključnih razloga zašto je konturisanje postalo tako popularno je njegova sposobnost da stvori iluziju definisanih i jasnih linija na licu. Savršeno definisano lice možete postići raznim vrstama proizvoda za konture, bilo da su one kremaste ili u prahu, a takođe vam za to može poslužiti i bronzer. 

Fokusirajte se na pronalaženje jedne nijanse koja će odgovarati vašem podtonu tena, koja može biti nijansu do dve tamnija. Za svetliji do srednji ton kože potražite neutralne nijanse koje oponašaju izgled stvarne senke na licu. Za tamne tonove kože vrlo duboki, tamni tonovi koji daju toplinu i imaju koeficijent plave i crvene u sebi, pomoći će konturi da se istakne na bogatim tonovima i podtonovima kože i da ne odaje utisak sivog, umornog i pepeljastog tena.

Kako konturisati lice?

Glowtouring tehnika konturisanja podrazumeva da za trenutak zaboravimo na minimalno korišćenje proizvoda (koje je inače i dalje vrlo poželjno). Prilikom nanošenja proizvoda budite all in. Influenserka Danijel Marcan uči, slobodno nanestite veću količinu proizvoda kako biste savršeno isklesali lice.

 

 

 

Ono što je različito od prethodnih tehnika jeste da kod glowtouringa u jednom pokretu nanosite proizvod. Polukružnim pokretima krenite da nanosite tamniju nijansu kontura od čela, preko obraza, pa sve do viličnih kostiju. Drugi potez podrazumeva konturisanja nosa. I za sam kraj, nanesite korektor ispod očiju i na liniju nosa, kako biste kreirali potreban kontrast.

BONUS VIDEO:

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /